• Головна
  • Новини
  • Волинські правоохоронці повернули священнослужителям викрадені ікони...

Волинські правоохоронці повернули священнослужителям викрадені ікони

11.10.2013, 10:59
Волинські правоохоронці повернули священнослужителям викрадені ікони - фото 1
Правоохоронці затримали злодіїв, які спеціалізувалися на викраденні ікон та речей церковного ужиту.

DSC_0017-o.jpgПравоохоронці затримали злодіїв, які спеціалізувалися на викраденні ікон та речей церковного ужиту.

До складу групи входили четверо осіб: організатор, його громадянська дружина, водій та чоловік, який скуповував крадене майно. На крадіжки вони їздили по всій Україні.

Зловмисники спеціально виявляли стародавні храми, адже там могли зберігатися цінні старовинні ікони, які їх цікавили. Нині вони обґрунтовано підозрюються у викраденні більше чотирьох десятків образів.

Під час проведення санкціонованих обшуків у помешканні киянина виявили 29 ікон, церковне начиння, Євангеліє. З його слів, усі ці речі він отримував від жителя Кривого Рогу.

За всіма фактами крадіжок із храмів правоохоронці відкрили кримінальні провадження за частиною 3 ст. 185 (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання до шести років позбавлення волі. Нині організатор арештований. Триває досудове розслідування.

Однак, незважаючи на це, після проведення мистецтвознавчої експертизи, правоохоронці прийняли рішення повернути парафіям святі образи та Євангеліє, викрадені на території Волині.

Як інформує сайт Православіє в Україні, повертав церковні реліквії у три храми області начальник УМВС України у Волинській області Олександр Терещук. «Скоєні злочини були надзвичайно зухвалими і неприємними для вас. Більше того – це велике горе для села, адже з храму забрали святині, намолені вами і вашими рідними. Але сьогодні я можу сказати: злочинці затримані, вони понесуть покарання. Ми ж хочемо повернути вам ікони, аби вони зайняли своє почесне місце», – із такими словами він звернувся до вірян.