• Головна
  • Новини
  • На Кіровоградщині священику присудили 120 годин громадських робіт...

На Кіровоградщині священику присудили 120 годин громадських робіт

26.09.2013, 09:46
За умисне легке тілесне ушкодження на громадських роботах працюватиме 42-річний отець Миколай (УПЦ (МП)) із села Пушкове Голованівського району Кіровоградської області. Він вдарив в обличчя свого колегу – 32-річного отця Олега (УПЦ КП).

За умисне легке тілесне ушкодження на громадських роботах працюватиме 42-річний отець Миколай із села Пушкове Голованівського району Кіровоградської області. Він вдарив в обличчя свого колегу – 32-річного отця Олега. Обидва є священиками місцевих церков. Отець Миколай із УПЦ (Московського Патріархату), отець Олег – із УПЦ Київського Патріархату. Про це інформує Gazeta.Ua.

Інцидент між священиками трапився 13 травня цього року на поминальну неділю в сусідньому селі Новосілка цього ж району.  Першим на кладовище приїхав отець Олег.

"Він збирався правити панахиду. А приїхав отець Миколай і на кладовищі вдарив нашого священика долонею по обличчю, щоб той забирався геть. Це вже не перша його зухвала поведінка і погрози. Я про це дізнався від отця Олега й сказав йому, щоб ніяк не реагував на його провокації. Тому ми вирішили  заявити в міліцію, щоб привернути увагу до такої поведінки. Правоохоронці спрацювали справедливо і справу передали до суду", - повідомив єпископ Марк із УПЦ Київського Патріархату.

Потерпілий звернувся до правоохоронців. Згодом останні передали справу за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 125 КК України до суду.

10 вересня суд розглянув дане кримінальне провадження. Беручи до уваги, що на утриманні обвинуваченого четверо неповнолітніх дітей та його щире каяття, за умисне легке тілесне ушкодження суддя Ярова обрала міру покарання в межах санкції ч. 1 ст. 125 КК України у вигляді 120 годин громадських робіт.

Настоятель Микола УПЦ (Московського Патріархату) каже, що не бив отця Олега, а лише відштовхнув.

"Він перегородив мені дорогу. Тому я так вчинив. Бити я його не й не збирався. Хоч на суді він стверджував, що я вдарив його долонею, а свідки кажуть, що кулаком. То хай визначаться чим саме. Я не став щось доводити, зрозумів, що взагалі не треба було вступати в діалог. Тому свою вину визнав. Вказані години всі відпрацюю, бо ніякої роботи не боюся",  - сказав отець Микола.

В селі Пушкове церкви УПЦ КП і УПЦ (Московського Патріархату) стоять майже поруч.

"Наша церква побудована раніше. А Московський Патріархат свою дерев'яну звів через рік після нашої. І такі випадки не поодинокі. Нам дивна позиція їхньої єпархії. Адже є навколишні села, де зовсім немає церкви. Постійна провокаційна і негативна поведінка їхніх священників призведе до того, що ми будемо заявляти про розпалювання міжконфесійної ворожнечі", – наголосив єпископ Марк.