Архиєпископа Олександра (Драбинка) охороняють бійці ДСО

17.07.2013, 15:49
Архиєпископа Олександра (Драбинка) охороняють бійці ДСО - фото 1

Ахриєпископ Олександр (Драбинко), який фігурує у справі про викрадення з Лаври двох монахинь, перебуває під охороною чотирьох співробітників Державної служби охорони і вже тричі міняв місце проживання. Про це повідомляють «Вести», посилаючись на слова Тетяни Щепановської, парафіянки храму, де служить архиєпископ.

Oleksandr_Drabynko-5.jpgАхриєпископ Олександр (Драбинко), який фігурує у справі про викрадення з Лаври двох монахинь, перебуває під охороною чотирьох співробітників Державної служби охорони і вже тричі міняв місце проживання. Про це повідомляють «Вести», посилаючись на слова Тетяни Щепанковської, парафіянки храму, де служить архиєпископ.

«За цей місяць Олександр тільки чотири рази з'являвся на Службах, ще у вихідні два дні пробув в митрополії, - каже Тетяна. - А потім його знову забрали. Ніхто нічого зрозуміти не може, адже він не підозрюваний, а свідок. Відомо, що деякий час отець Олександр жив у готелі СБУ, а де зараз - невідомо. Його телефон відключений, а спілкуємося ми рідко з телефону одного з охоронців. Ми побоюємося, що незабаром посадять або відправлять куди подалі. Ми хочемо церковного суду. Глава церковного суду - митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій, і цю справу розбирати має саме він. Це церковна справа, адже учасники - ігуменя та архиєпископ», - каже Щепанковська.

«Вести» також повідомили, що настоятелька Свято-Покровського монастиря Калісфенія нині має проблеми з підшлунковою залозою. Їй часто ставлять крапельниці, але вона найближчим часом має намір відвідати Митрополита Володимира у Феофанії.

В самій УПЦ (МП) неохоче говорять на цю тему. Релігійна інформаційна служба України звернулася до представників УПЦ (МП) з проханням роз’яснити, чи справді владика Олександр перебуває під охороною і чи відповідають дійсності інші свідчення парафіянки Тетяни. В інформаційно-просвітницькому відділі Церкви нам відповіли, що не хочуть коментувати «неперевірені інформації з незрозумілих джерел». Як зауважили речники УПЦ (МП), пані Тетяну добре знають в Митрополії УПЦ (МП) за її активність і "широку уяву".