• Головна
  • Новини
  • Справа про викрадення черниць Лаври обростає новими подробицями...

Справа про викрадення черниць Лаври обростає новими подробицями

10.07.2013, 10:41
Справа про викрадення черниць Лаври обростає новими подробицями - фото 1
У Лаврі намагаються розібратися із викраденням черниць

Черниці.jpgСеред київських ченців обговорюється версія, що черниць взагалі не викрадали, а вмовили дати такі свідчення, переконавши, що вони принесуть користь церкві, привертаючи увагу до аферистів, повідомляє "Сегодня".

Зокрема, церковників дивує, як викрадені повернулися з лісу чистими. Однак є й інша версія. Нібито на черниць тиснуть, щоб вони відмовилися від свідчень.

Керівник однієї з релігійних організацій повідомив: "Багатьом в церкві невигідно, щоб розслідування тривало. Адже назовні спливуть всі недоліки в церкві. А зараз ситуація гірше нікуди. Такою вона була лише під час розколу 1992 року. Якщо справі дадуть хід, то попереду - відставки видатних служителів".

За його даними, черниці не будуть відмовлятися від свідчень, адже тоді їх звинуватять у наклепі. Навпаки, вони сподіваються, що буде скликаний Синод, і церква дасть оцінку інциденту.

При цьому в київській міліції небагатослівні, кажуть, що розслідування триває. Неофіційно джерела підтверджують, що черниці наполягають на тому, що їх викрали: "Як відмовитися від показань, якщо вже є затриманий рішенням суду (Сергій Бут)?". Нагадаємо, дві черниці в середині червня зникли з Києво-Печерської Лаври. Імовірно їх викрали, оскільки вважали, що у них знаходяться гроші на дорогі машини, які їм нібито віддала Наталія П. Остання, ймовірно, обманювала своїх клієнтів, обіцяючи авто зі знижкою, отриманої завдяки церкві.

Нагадаємо, 14 червня дві черниці зникли у Києві, коли вирушили у Києво-Печерську лавру. За три доби, 17 червня, настоятелька Свято-Покровського монастиря Калісферія (Тетяна Шамайло) і її помічниця Катерина самі повернулися у монастир.