• Головна
  • Новини
  • Резонансний злочин у Врадіївці в УПЦ КП назвали викликом цілому суспільству...

Резонансний злочин у Врадіївці в УПЦ КП назвали викликом цілому суспільству

05.07.2013, 13:28
У заяві Церква застерігає, якщо охоронець закону та порядку стає злочинцем – руйнується довіра до закону, до держави, руйнується суспільство в самих його основах.

«Події у Врадіївці на Миколаївщині, де правоохоронців звинувачено у зґвалтуванні та намаганні приховати свій злочин, – вияв духовної кризи, яка вразила українське суспільство. Якщо ті, хто поставлений на сторожі закону, самі чинять злочин – це є великий гріх перед Богом і суспільне зло», – так в УПЦ КП відреагували на резонансний злочин в Врадіїївці.

Як наголошують  в УПЦ КП, «Господь дає владу людям для того, щоб вони чинили добро і його захищали, а зло викорінювали та карали… Це повинні неухильно пам’ятати всі, хто має владу, а особливо ті, хто народом поставлений на сторожі закону і суспільного блага».

У заяві  Церква застерігає, якщо охоронець закону та порядку стає злочинцем – руйнується довіра до закону, до держави, руйнується суспільство в самих його основах, тому те, що сталося у Врадіївці – виклик цілому суспільству.

В УПЦ КП сподіваються, що злочинці  будуть належно покарані. А з того, що сталося – всіма будуть зроблені висновки.

«Церква не раз, а тисячі разів говорить і свідчить: ґвалтувати – гріх, говорити неправду – гріх, приховувати злочини – гріх… Але розмірковувати і вирішувати, як потрібно реформувати правоохоронні органи чи які заходи вживати щодо недопущення злочинів, – це, найперше, обов’язок інших суспільних інститутів: органів влади, політичних партій та громадських організацій, правозахисників, наукового та експертного середовища», – йдеться у заяві.

В УПЦ КП закликали суспільство до активної праці задля духовного оновлення.