• Головна
  • Новини
  • У Києві з'явилися викрадені в п'ятницю настоятелька Свято-Покровського монастиря і її помічниця - джерело...

У Києві з'явилися викрадені в п'ятницю настоятелька Свято-Покровського монастиря і її помічниця - джерело

18.06.2013, 10:35
У Києві з'явилися викрадені в п'ятницю настоятелька Свято-Покровського монастиря і її помічниця - джерело - фото 1
У Києві знайшлися зниклі 14 червня черниці - настоятелька Свято-Покровського монастиря Калісфенія (Шамайло) та її помічниця Катерина, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в правоохоронних органах.

12823292.jpgУ Києві знайшлися зниклі 14 червня черниці - настоятелька Свято-Покровського монастиря Калісфенія (Шамайло) та її помічниця Катерина, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в правоохоронних органах.

"Одна знайдена точно, швидше за все, і друга теж. Стан їх здоров'я нормальний", - повідомило джерело агентству.

Тим часом, у столичному главку міліції офіційно цю інформацію не підтверджують.

Цю ж інформацію підтверджує "Комсомольська правда в Україні" з посиланням на свої джерела в монастирі. "Матінка вже з нами ... Прийшли з сестрою Катериною близько сьомої вечора. Начебто цілі. Їх не поранили, не споганили. Тільки, кажуть, забрали телефони, тому ми не могли їм додзвонитися", - повідомили виданню в обителі.

Настоятелька з помічницею, як повідомляє видання, в п'ятницю ввечері вирушила до Лаври після дзвінка секретаря Митрополита - архиєпископа Олександра (Драбинка). "З території Лаври сестри не виходили ... У міліцейській зведеннях час зникнення датується чверть на дванадцяту ночі. Наступного ранку настоятельку і її помічницю оголосили в розшук", - пише видання.

За даними KP.UA, в міліції розглядали версію, що черниць викрали через борги шахрайки, яка видавала себе за послушницю монастиря. "За підозрою у викраденні затримано мирянин на прізвище Бут, близька людина батька секретаря Митрополита - архиєпископа Олександра (Драбинка). Свого часу вони подавали заяву про шахрайство на $ 3 млн", - пише видання.