• Головна
  • Новини
  • Злодій, який пограбував церкву, випадково сів у машину начальника місцевого відділу міліції...

Злодій, який пограбував церкву, випадково сів у машину начальника місцевого відділу міліції

09.11.2012, 16:42
Злодій, який пограбував церкву, випадково сів у машину начальника місцевого відділу міліції - фото 1
За іронією долі один з нічних злодіїв-утікачів, пробігши чотири кілометри полем, із проханням підвезти зупинив на дорозі автомобіль… начальника місцевого відділу міліції.

Рівне.jpgЗа іронією долі один з нічних злодіїв-утікачів, пробігши чотири кілометри полем, із проханням підвезти зупинив на дорозі автомобіль… начальника місцевого відділу міліції. Про це повідомляє mvs.gov.ua.

Низка зухвалих крадіжок із церков сколихнула усю Рівненську область. Зловмисники обирали святині лише в маленьких селах, де були відсутні будь-які заходи безпеки. Черговим «трофеєм» крадіїв мала б стати сільська церква у селі Завизів Острозького району. Проте, завдяки пильності жителів села крадіжку попередили, а ласих до наживи осіб – затримали.

Близько півночі селом проїхало авто із вимкненими фарами. Це викликало підозру місцевих жителів. Вони прослідкували за "нічними візитерами" і виявили, що ті приїхали в село, щоб обікрасти храм. Однак активність жителів села сполохнула злодіїв і ті встигли втекти так і не винісши цінних речей із храму. Селяни викликали міліцію, яка прочесала територію і спіймала зловмисників.

Один із зловмисників пробіг понад чотири кілометри полем до автодороги. Там, знесилений, зупинив перше авто, яке йому зустрілось. Однак це було авто начальника Острозького міськвідділу міліції.

А місцеві мешканці, тим часом, «тримали в облозі» автомобіль зловмисників. Від безвиході, за якийсь час напарник «везунчика» вийшов до власного авто, щоб здатись добровільно. Крадіями виявились 53-річний та 45-річний громадяни однієї з країн ближнього зарубіжжя. Чоловіки вояжували територією України у пошуках легкої наживи. Сьогодні правоохоронці встановили причетність «кримінального дуету» до крадіжки у ще одному храмі сусіднього села. На початку жовтня чоловіки викрали звідти церковну чашу для причастя та Євангеліє.

Окрім того, затриманих підозрюють у вчинені низки інших крадіжок із церков на території України. Слідчими Острозького міськвідділу УМВС України в Рівненській області порушено кримінальну справу за частиною 3 статті 185 (Крадіжка) та за ч. 3 ст. 15, ч. 3 ст. 185 (Замах на крадіжку) Кримінального кодексу України.