• Головна
  • Новини
  • Влада Литовченко-Прокаєва зізналась, що дала хабар міністру культури за посаду у Лаврі...

Влада Литовченко-Прокаєва зізналась, що дала хабар міністру культури за посаду у Лаврі

01.08.2012, 14:37
Влада Литовченко-Прокаєва зізналась, що дала хабар міністру культури за посаду у Лаврі - фото 1
За посаду заступника гендиректора з міжнародного співробітництва Києво-Печерського заповідника екс-модель Влада Литовченко-Прокаєва заплатила 50 тисяч доларів хабара.

LavraЗа посаду заступника гендиректора з міжнародного співробітництва Києво-Печерського заповідника екс-модель Влада Литовченко-Прокаєва заплатила 50 тисяч доларів хабара.

Про це вона зізналася у кабінеті гендиректора заповідника Вікторії Лісничої у вівторок, повідомляє Українська правда з посиланням на ТСН.Особливе.

Прокаєва прибула до кабінету Лісничої, де на той момент вже писали заяви на звільнення чотири члени команди колишньої моделі, яких колектив звинувачує в знущанні, лайках, штрафах та погрозах у фізичній розправі.

"Я можу сказати конкретно, що генеральний директор взяла у мене хабар у розмірі 50 тисяч доларів, за мою посаду. Особисто для міністра!", - заявила Прокаєва після прибуття.

Директор заповідника Вікторія Ліснича заявила, що подасть на Прокаєву до суду за брехню.

"Я на вас подаю до суду! І щойно - в мене є запис на диктофоні - Михайло Андрійович запитав Владу Володимирівну: "Чи були отримані гроші якісь за посаду?". Вона сказала – "ні"! Влада Володимирівна, ви брешете!" – заявила Ліснича.

Вона додала, що звільнити Прокаєву вимагає колектив.

"Я хочу, щоб Влада Володимирівна написала заяву, бо того від мене хоче колектив" , - сказала гендиректор.

У свою чергу, міністр культури Михайло Кулиняк стверджує, що хабара він не отримував.

"Жодних грошей ні від Вікторії Миколаївни, ні від, тим більше, Влади Прокаєвої я не отримував", - сказав він.

Однак додав, що не має наміру позиватися до керівниць заповідника і сподівається, що в генпрокуратурі відреагують на ситуацію після сюжету.

Міністр також зауважив, що жінкам слід більше перейматись роботою.

У свою чергу прес-секретар заповідника Марина Ситник "Українській правді. Життя" заявила, що пряма підлегла Влади Прокаєвої погрожувала співробітникам фізичною розправою.

Науковий співробітник заповідника Володимир Омельченко, не розуміє, як може Влада Прокаєва керувати заповідником без належних знань.

"Мені як кандидату історичних наук принаймні дивно чути, коли мені заступник генерального директора заповідника з міжнародного співробітництва (Влада Прокаєва) задає питання, чи є візантійська імперія суб’єктом чинного міжнародного гуманітарного права, ви уявляєте рівень розвитку цієї людини".

Як відомо, співробітники Києво-Печерського історико-культурного заповідника звернулись до міністра культури з відкритим листом, у якому попросили звільнити заступників керівника заповідника, зокрема Владу Прокаєву.

Її та її команду звинувачували за знущання над колективом.