Догналіти побили журналістку

13.07.2012, 15:53
Догналіти побили журналістку - фото 1
Перебранi на монашок члени "секти Догнала" побили журналiстку газети "Експрес" Свiтлану Мартинець. Інцидент трапився 6 липня близько 18 годин 30 хвилин у Жовкві, що на Львівщині, під час виконанню.

Перебранi на монашок члени "секти Догнала" побили журналiстку газети "Експрес" Свiтлану Мартинець. Інцидент трапився 6 липня близько 18 годин 30 хвилин у Жовкві, що на Львівщині.

Напередодні у редакцію наійшла інформація, що у цьому місті на вулицi Роксолани, якiсь люди, одягненi, як монахи, утримують в заручниках старенького священника Михайла Осідача. Люди, що телефонували, слiзно благали допомогти отцю. Журналістка з’ясувала, що у Жовкві дійсно мешкає такий священик. Коли вона приїхала за адресою, з будинку отця Михайла вийшли двоє в одязі монахинь. Згодом з хати вибігла ще одна жінка в чорному і накинулася на журналiстку Свiтлану Мартинець та стала завдавати їй удари - у голову, у тулуб. Їй допомагали спiльницi.

"Я відчула сильний тупий бiль у правому боцi й головi. Я не знаю, чим мене вдарили, - все дiялося дуже швидко. Пiдозрюю, що це був удар ланцюгом. Я намагалася руками захистити обличчя - били всi. Вони завдавали удари в голову, груди, заломлювали менi руки.

Я бачила монашу одежу, i менi в головi не вкладалося, що цю одежу так безчестять. Я виросла у побожнiй родинi й не могла зрозумiти: як таке може бути? Iз поведiнки цих жiнок з акцентом було видно, що роблять вони це не вперше - били вмiло. Мiй колега намагався захистити мене вiд ударiв, я крикнула: "Викликай мiлiцiю!" - згадує Свiтлана Мартинець, яка тепер вимушена лiкуватись пiсля iнциденту.

Почувши, що викликають мiлiцiю, нападницi у чорному припинили побиття журналiстки, заштовхнули у дверi будинку священика i хряснули дверима.

Як інформує «Експрес», у Світлани медики виявили забiй грудної клiтини справа, струс головного мозку, забiй тiм'яно-скроневої ділянки. Правоохоронці, які приїхали на місце пригоди, упродовж чотирьох годин намагалися вмовити людей усерединi будинку вiдчинити дверi та пред'явити документи. Проте нападники вiдмовлялися виконати вимоги представникiв мiлiцiї. Усю нiч навпроти будинку стояв патруль мiлiцiї. Зранку до будинку в супроводi працiвникiв прийшов начальник райвiддiлу - Ярослав Ващишин. Втiм, i його, як зазначає «Експрес», спiткала невдача. У будинок їх знову не пустили, а особи нападниць на журналiстку встановити не вдалося.

Монахині-догналітки