• Головна
  • Новини
  • Настоятелю Лаври не сподобалися запитання журналіста «1 +1» про «Мерседеси»...

Настоятелю Лаври не сподобалися запитання журналіста «1 +1» про «Мерседеси»

26.07.2011, 13:21
Настоятелю Лаври не сподобалися запитання журналіста «1 +1» про «Мерседеси» - фото 1
Намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври (УПЦ МП) Павло написав відкрите звернення до генерального директора студії «1 +1» Олександра Ткаченка з приводу некоректної, на його думку, поведінки журналіста студії Михайла Ткача.

Pave_L.jpgНамісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври (УПЦ МП) Павло написав відкрите звернення до генерального директора студії «1 +1» Олександра Ткаченка з приводу некоректної, на його думку, поведінки журналіста студії Михайла Ткача. Митрополита Вишгородського та Чорнобильського Павла обурили наполегливі запитання журналіста про «машини і телефони» священиків.
 
«Прошу Вас, Олександре Владиславовичу, звернути увагу на те, як журналіст Вашого телеканалу, виконуючи свої службові обов'язки, веде розмову на теми, які, за його словами, цікавлять телеглядачів: всілякі плітки, які не відповідають дійсності, і" улюблені" теми журналістів про машини і телефони священноначалія.

Я хотів би запитати Вас, шановний пане Олександре, на якій машині їздите ви, в яких приміщеннях живете і працюєте, якою технікою в роботі користуються працівники Вашого телеканалу, зокрема, якими камерами журналісти знімають "на замовлення" сюжети, отримуючи за це ,очевидно, чималі гроші. Хочу сказати, що Ваша діяльність по справедливості заслуговує самої низької оцінки, якщо телеканал "1 +1" привертає глядацьку аудиторію, показуючи неправду і тим більше зводячи наклеп на Церкву», - написав Павло.

Намісник Лаври акцентує увагу, що студія «1 +1» неодноразово висміювала представників духовенства і намагалася це зробити й зараз.

«Прибувши на території Лаври, знімальна група самовільно знімала відеокамерою і прихованою камерою відеоматеріали, не звертаючи уваги на зауваження з боку уповноважених осіб, опускаючи камеру вниз і продовжуючи записувати.

Цими діями знімальна група телеканалу "1 +1" порушила правила монастиря і моє громадянське право на конфіденційність. У програмах вашого телеканалу вже були сюжети, в яких журналісти висміювали Лавру, намісника, братію, людей, які тут працюють і знаходяться у паломництві, в тому числі священноначаліє, старших людей ...

Журналіст Михайло Ткач у спілкуванні зі мною поводився неадекватно, фамільярно і зневажливо. Хочу зазначити, що, по-перше, я старший за віком. А, по-друге, я в сані – митрополит, намісник Лаври. Упевнений, що Михайло не має уявлення про те, що таке духовне життя, благословення архиєрея і, напевно, через свій молодий вік, не знає елементарних правил спілкування з людьми. У цьому я бачу гіркий приклад окремих представників молодого покоління, вихованого в часи 20-річчя нашої незалежності», – пише митрополит.

Разом з тим намісник заперечив думку журналіста, що при спілкуванні митрополит намагався його проклясти.

«Тільки треба завжди пам'ятати, що є суд Божий. І про це я сказав сьогодні журналістові Вашого телеканалу Михайлу Ткачу, на що він обурився і сказав, що я його проклинаю. Це не прокляття, а застереження в тому, що не треба подібними вчинками зводити на себе гнів Господній»,–  впевнений архиєпископ Павел.

Якщо студія «1 +1» не дасть відповіді на звернення, то намісник Лаври буде подавати в суд.

«Сподіваюся, що Ви дасте відповідь на моє звернення і поспілкуєтеся зі мною. Опосередковане або пряме приниження честі, гідності, ділової репутації Києво-Печерської Лаври та священноначалія не виключають з мого боку відповідних правових і юридичних дій», – закінчив своє звернення владика Павел.

Нагадаємо, що ЗМІ неодноразово писали про те, що намісник Лаври пересувається на власному «Мерседесі» з іменними номерами «АП», що означає «Архиєпископ Павел». Про це повідомляє ZN,UA.