• Головна
  • Новини
  • Викрадені на Прикарпатті Євангелія правоохоронці повернули в храми області...

Викрадені на Прикарпатті Євангелія правоохоронці повернули в храми області

05.10.2010, 15:12
Викрадені на Прикарпатті Євангелія правоохоронці повернули в храми області - фото 1
Начальник управління МВС Івано-Франківської області Василь Варцаба вручив настоятелям різних храмів області 9 Євангелій, які були вкрадені з храмів впродовж 2009-2010 років. Ще два Євангелія і дві ікони повернули в храми Чернівецької області.

Євангелії1.jpgНачальник управління МВС Івано-Франківської області Василь Варцаба вручив настоятелям різних храмів області 9 Євангелій, які були вкрадені з храмів впродовж 2009-2010 років. Ще два Євангелія і дві ікони повернули в храми Чернівецької області.

«Ми повернули викрадені святині в церкви. Злочинець зізнався в скоєному. Справа передана в суд», — повідомив В. Варцаба. За його словами, злочинець обікрав 12 церков в Івано-Франківській області та 8 – в Чернівецькій.

Згідно з повідомленням  «Укрінформу», грабіжника затримали в Надвірнянському районі Івано-Франківської області.

Викрадені Євангелія злодій реалізовував у Харкові і Полтавській області за ціною від 5 тисяч гривень. Злочинець також крав в храмах ікони та гроші з пожертв. Свої вчинки він пояснює важким матеріальним становищем сім’ї, у якій підростає 4 дітей. Раніше чоловік уже притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки в храмах. Тепер йому загрожує до 12 років ув’язнення.

Більшість викрадених святинь датують XVI-XVIII ст.