• Головна
  • Новини
  • «Теорії гендеру руйнують сприйняття людської статевості як Божого дару», – єпископи УГКЦ...

«Теорії гендеру руйнують сприйняття людської статевості як Божого дару», – єпископи УГКЦ

05.12.2016, 09:14
«Теорії гендеру руйнують сприйняття людської статевості як Божого  дару», – єпископи УГКЦ - фото 1
Послання Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-Католицької Церкви від 1 грудня стосується небезпеки для суспільства гендерної ідеології.

Послання Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-Католицької Церкви від 1 грудня стосується  небезпеки для суспільства гендерної ідеології.

synod_khva2016.jpg

 Єпископи УГКЦ наголошують, що теорії гендеру (від англійського gender – «рід», «тип», «стать»), які намагаються зруйнувати сприйняття людської статевості як Божого дару, що природно пов’язаний із біологічною відмінністю між чоловіком і жінкою, несуть сьогодні значну загрозу суспільству.

За таких обставин Церква нагадує про традиційні біблійні, християнські та загальнолюдські цінності, на котрих мають базуватися міжлюдські стосунки та спосіб організації суспільного життя. 

«Слід пам’ятати, – наголошують у Зверненні владики УГКЦ, – що причиною подібних суспільних проблем є не сама статевість, а її викривлене сприйняття і розуміння», тому єпископи  закликали вірних УГКЦ і всіх людей доброї волі « цінувати і оберігати людську гідність перед лицем новітніх ідеологічних викликів та загроз».

Батьків владики УГКЦ заохочують «вести добре християнське життя, яке буде прикладом для їхніх дітей; просять дбати про християнське виховання наступних поколінь, не лише шляхом передавання основ віри, а й всіляким заохоченням до життя в Христі та пересторогою перед небезпеками хибної реалізації свого свобідного вибору».

Працівників медичної сфери єпископи УГКЦ закликають сприяти поширенню культури життя, зокрема обороняти життя ненароджених дітей та осіб похилого віку чи невиліковно хворих».

Працівників інформаційного простору та освітньо-виховної сфери, владики просять  захищати і поширювати традиційні моральні цінності у сфері статевості та сім’ї, пам’ятаючи, що «ніщо не може виправдати використання неправдивої інформації для маніпулювання громадською думкою через засоби масової інформації». Уникати будь-якої пропаганди проти статевої чистоти, подружньої вірності, справжньої ідентичності людської особи.

Науковців єпископи УГКЦ закликають за допомогою доступних засобів демонструвати правду про гендерну та інші деструктивні ідеології і вказувати на важливість дотримування традиційних морально-етичних устоїв.

Душпастирям єпископи нагадали «про святий обов’язок дбати про духовний стан сім’ї і родини, звернути увагу на пасторальну роботу з особами, які мають проблеми із визначенням власної статевої ідентичності».

Усіх людей доброї волі, а особливо державних діячів та законотворців, Синод єпископів УГКЦ закликав зробити все, щоб у законодавство України не впроваджувалися непевні й неперевірені концепції людської ідентичності чи сім’ї та принципи гендерного виховання.