• Головна
  • Новини
  • Патріарх УГКЦ про Богдана Гаврилишина: «В минуле відходить епоха велетнів духу та інтелектуальної праці»...

Патріарх УГКЦ про Богдана Гаврилишина: «В минуле відходить епоха велетнів духу та інтелектуальної праці»

26.10.2016, 11:39
Патріарх УГКЦ про Богдана Гаврилишина: «В минуле відходить епоха велетнів духу та інтелектуальної праці» - фото 1

Із сумом сприйняв я звістку про відхід до нашого Господа Ісуса Христа по вічну нагороду дорогого чоловіка, батька і дідуся − пана Богдана Гаврилишина. Від себе особисто та від імені Синоду Єпископів УГКЦ хочу висловити всім вам співчуття та запевнення в молитвах у наміренні спочилого.

gavrylyshyn_b.jpg-fff.jpgІз сумом сприйняв я звістку про відхід до нашого Господа Ісуса Христа по вічну нагороду дорогого чоловіка, батька і дідуся − пана Богдана Гаврилишина. Від себе особисто та від імені Синоду Єпископів УГКЦ хочу висловити всім вам співчуття та запевнення в молитвах у наміренні спочилого.

Пише у листі-співчутті Глава УГКЦ до пані Лени Гаврилишин з приводу смерті її чоловіка.

Предстоятель УГКЦ пригадав, що недавно пан Богдан відзначав 90-річний ювілей. На це святкування прийшли сотні людей, зокрема молодь: «Ми були свідками того, що може зробити людина, яка вірить у Бога і живе для України».

У листі Блаженніший Святослав підкреслив, що «протягом свого життя, яке не завжди було легким і мирним, пан Богдан не тільки очікував кращих часів, а й, докладаючи жертовних зусиль, зумів створити й розвинути проекти, котрі принесли стократні плоди, і цим він заслужив собі вдячність у всьому світі».

За словами Патріарха Святослава, із смертю пана Богдана в минуле відходить епоха велетнів духу та інтелектуальної праці: «Через смерть пана Богдана осиротіла не тільки ваша родина, а й уся наша держава, яка сьогодні із сумом прощається зі своїм відданим сином. Та, як віруючі люди, ми повинні радіти, бо, уповаючи на Боже милосердя, надіємося, що Господь підготував для новопреставленого набагато більше, ніж він міг осягнути тут, на землі».

Як повідомляє Департамент інформації УГКЦ, похоронні відправи розпочнуться у п’ятницю, 28 жовтня 2016 року, о 16:00 у храмі Святого Миколая Чудотворця, що на Аскольдовій могилі в Києві. Під час нічних чувань варту нестимуть пластуни та будуть проведені молитви за участю різних хорів Києва.