• Головна
  • Новини
  • Митрополит Олександр (Драбинко): Від мого імені поширюють фейки...

Митрополит Олександр (Драбинко): Від мого імені поширюють фейки

05.10.2016, 11:31
Митрополит Олександр (Драбинко): Від мого імені поширюють фейки - фото 1
Митрополит УПЦ (МП) Олександр (Драбинко) стверджує, що від його імені недоброзичливці поширюють неправдиві заяви, повідомлення. Для цієї мети вони навіть створили фейкову електронну адресу.

Митрополит УПЦ (МП) Олександр (Драбинко)Митрополит УПЦ (МП) Олександр (Драбинко) стверджує, що від його імені недоброзичливці поширюють неправдиві заяви, повідомлення. Для цієї мети вони навіть створили фейкову електронну адресу. За його словами, є кілька замовників цього «рейкового туману» - усі вони фігуранти кримінальних справ. Про це єрарх зазначає на своїй сторінці.

Нижче подаємо повний текст митрополита Олександра:

«ОФІЦІЙНО

Останнім часом у ЗМІ почалися системно з’являтися фейки, пов’язані з моїм іменем. Останній з них звертає на себе увагу, оскільки там не лише фігурують заяви, які я не робив, але й нібито належна мені (а, насправді, фальшива) поштова адреса.

У наш час доволі легко завести за іншу особу фальшиву електрону адресу. (До слова, для мене такою фейковою адресою стала наступна: [email protected]). Так само можна фальшувати і публічні заяви, що з’явилися у журналістських колах з цієї адреси.

У моєму випадку існує кілька осіб, яким було би вигідно створити довкола мого імені інформаційний шум, який би заважав мені чесно і публічно висловлюватися. Не буду називати цих імен, а лише вкажу на причину, яка, припискаю, змусила їх вжити ці нешляхетні технології.

Незабаром до суду може потрапити декілька кримінальних проваджень, фігурантами яких є ймовірні замовники «фейкового туману» довкола моєї персони. Таких кримінальних проваджень сьогодні є два. Одне з них відкрито за частиною 2 статті 146. КК України («Незаконне позбавлення волі або викрадення людини») і стосується незаконного позбавлення волі Драбинка О.М. (тобто мене). Інше — за частиною 1 статті 365 («Перевищення влади або службових повноважень»). Це провадження стосується колишнього президента Віктора Януковича, а також безпосередніх виконавців цього злочину: колишнього міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та його підлеглого: колишнього начальника ГУ МВС України в м. Києві Валерія Коряка. Фігурує в обох цих провадженнях й ім’я відомого бізнесмена та мецената УПЦ Вадима Владиславовича Новинського.

Вчора від мого імені була поширена заява з вимогою «повністю заборонити аборти на законодавчому рівні». Що буде завтра? Яку чергову фейкову новину вигадають політтехнологи однієї дуже(!) небідної людини? Ніхто не знає. Можливо у пресі з’явиться нібито належне мені «таємне листування» з Папою Римським, або ж з Януковичем. Не можу виключати й іншого. Наприклад того, що в результаті чергового фейку мені припишуть заяву про те, що планети Марс та Юпітер — «канонічна територія» Московського Патріархату.

Не хотів висловлюватися з цього питання. Бо ж, як відомо, зло краще ігнорувати. Але вже сьогодні почалися дзвоники журналістів з проханням прокоментувати нібито зроблену мною заяву про потребу законодавчої заборони абортів. На що розраховували автори цього фейку? Мовляв, що не заявить після цього митрополит Олександр, це спровокує його конфлікт з частиною суспільства: ліберальною або консервативною. Не буду приховувати. Звісно ж, як християнин я негативно ставлюся до такого явища як аборти. Але я не володію докладною інформацією з цього питання, щоби робити з цього приводу фахові, компетентні заяви. Натомість, як відомо, в УПЦ вже майже 9 років існує Синодальний відділ з питань охорони здоров'я та пастирської опіки медичних закладів. Головою цього Синодального відділу є Преосвященний Філарет, єпископ Львівський і Галицький. І саме він, або уповноважені ним співробітники Відділу, мають право виступати з подібними заявами.

Панове провокатори, вивчайте організаційну структуру Церкви, інтереси якої ви нібито захищаєте!».