• Головна
  • Новини
  • Сім'я — це союз чоловіка та жінки: у Запоріжжі відбувся другий "Марш за життя"...

Сім'я — це союз чоловіка та жінки: у Запоріжжі відбувся другий "Марш за життя"

03.10.2016, 11:02
Сім'я — це союз чоловіка та жінки: у Запоріжжі відбувся другий "Марш за життя" - фото 1
Головним проспектом Запоріжжя 2 жовтня тисячі людей пройшли у колонах «Маршу за життя». Це вже другий такий марш у місті, організований Духовною Радою християнських церков Запоріжжя. До ходи приєдналися й представники мусульманської громади

Головним проспектом Запоріжжя 2 жовтня тисячі людей пройшли у колонах «Маршу за життя». Це вже другий такий марш у місті, організований Духовною Радою християнських церков Запоріжжя. До ходи приєдналися й представники мусульманської громади, — повідомляє кореспондент РІСУ.

Багато хто прийшов у неділю на марш цілими родинами, люди несли плакати, співали пісень, молилися. Різні церкви взяли участь в організації ходи – формували колони, забезпечували порядок, надавали підзвучку та наглядні матеріали.

Марш пройшов від міськради до облдержадміністрації. Учасники ходи скандували лозунги на захист ненароджених дітей та за сім’ю, як союз чоловіка та жінки.

Після маршу на головній площі обласного центру на сцені пройшла молитва та короткі виступи керівників релігійних громад, представників церков. Молитву «Отче наш» прочитав разом із усіма учасниками ходи єпископ Запорізький і Мелітопольський Української Православної Церкви Київського Патріархату Фотій.

Екзарх Донецький Української Греко-Католицької Церкви Степан (Меньок) зазначив, що мета такого заходу – розбудити сплячих, тих, кому все байдуже.

Імам Запоріжжя Мухаммад Мамутов розповів, що в Корані говориться про те, що Господь дає життя й тільки він може його забрати.

Настоятель Вірменської Апостольської Церкви отець Тер Юсик та інші лідери Церков зазначили, що родина – це союз чоловіка та жінки, вища мета сім’ї – народження та виховання дітей.

Єпископ Харківсько-Запорізької дієцезії Римсько-Католицької Церкви Ян Собіло представив учасникам ходи дві багатодітні родини, в кожній з яких вже по п’ятеро діточок.

Директор департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької обласної держадміністрації Владислав Мороко подякував Духовній раді християнських церков Запоріжжя за злагоджену організацію спільних заходів та зазначив: «Приємно бачити серед учасників ходи людей різного віку, батьків з дітьми. В України є майбутнє і це майбутнє – діти. Учасники ходи несли і прапори, які були на фронті. Я вітаю всіх людей, які мають власну позицію та вільно відстоюють її».

Участь у ході взяв народний депутат України Ігор Артюшенко, кілька учасників АТО, чемпіон паралімпіади Максим Ніколенко (він є прихожанином церкви «Христос є відповідь»).

Пастор християнської церкви «Сіон» Тетяна Ярмохіна, яка координувала роботу організаторів маршу,  розповіла, що до участі в акції долучилося також духовенство Української Православної Церкви (Московського Патріархату) – збирали підписи в храмах під зверненням учасників маршу.

Головна вимога звернення, яке буде направлене до керівництва країни, — підтримка сім’ї, як союзу чоловіка та жінки. У зверненні говориться, що саме зараз інститут сім’ї в Європі зазнає найбільших трансформаційних змін. Але такі країни як Польща, Хорватія, Угорщина, Італія (члени Європейського союзу) демонструють відданість традиційним сімейним цінностям.

У зверненні учасників запорізького «Маршу за життя» до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України, Голови Запорізької обласної ради, Голови Запорізької міської ради, зокрема, говориться:

«Основною метою проведення маршу є підтримка сім’ї, як союзу чоловіка та жінки, недопущення внесення змін в Конституцію України.

Ми вважаємо, що кожна людина, в тому числі державний службовець, журналіст, священик має право на традиційні погляди на шлюб та сім’ю, які між іншим, відповідають законодавству України, вважаємо неприпустимим, коли ярлик «гомофоба» стає виявом тої дискримінації та зазіхання на свободу вираження поглядів, проти чого і виступають європейські партнери України. Вважаємо неприпустимою політику подвійних стандартів, яка всупереч статтям 34 і 35 Конституції України надає перевагу одному світогляду (зокрема, гендерному) шляхом заперечення будь-яких інших поглядів, у тому числі релігійних, на шлюб, сім’ю та статеві відносини.

Враховуючи наведене вимагаємо:

1) зупинити процес внесення змін до Конституції України в частині дефініції шлюбу – як союзу чоловіка та жінки;

2) вилучити з Кодексу законів про працю та інших законів, законопроектів і урядових документів словосполучення «сексуальна орієнтація» і «гендерна ідентичність» як таких, що несуть виключно ідеологічне й антинаукове навантаження, та не допустити включення їх до тексту проекту Трудового кодексу України що нині готується до розгляду у другому читанні у Верховній Раді України;

3) зупини затверджений Урядом план дій з реалізації Національної стратегії у сфері прав людини на період до 2020 року у частині легалізації одностатевих партнерств і в частині унормування й популяризації одностатевих сексуальних стосунків як варіантів норми».