• Головна
  • Новини
  • Верховний муфтій РФ підтримав позицію Патріарха Кирила щодо повної заборони абортів...

Верховний муфтій РФ підтримав позицію Патріарха Кирила щодо повної заборони абортів

28.09.2016, 11:32
Верховний муфтій РФ підтримав позицію Патріарха Кирила щодо повної заборони абортів - фото 1

Верховний муфтій Росії, глава Центрального духовного управління мусульман (ЦДУМ) Талгат Таджуддін підтримує Патріарха Кирила, який підписав звернення за повну заборону абортів на території Росії, і зі свого боку також готовий підписати документ. Про це сам Таджуддін заявив РІА Новини.

1477985077.jpg-uuuu.jpgВерховний муфтій Росії, глава Центрального духовного управління мусульман (ЦДУМ) Талгат Таджуддін підтримує Патріарха Кирила, який підписав звернення за повну заборону абортів на території Росії, і зі свого боку також готовий підписати документ. Про це сам Таджуддін заявив РІА Новини.

"Ми теж так само вважаємо. Це вбивство дітей, я про це ж у святковій проповіді на Курбан-байрам говорив", - сказав Таджуддін.

На питання про те, чи готовий він сам підписати таке звернення, верховний муфтій відповів: "Так, без сумніву. Це по-Божому". "У нас така країна - не сама найбільша у світі. Всього 145 мільйонів", - додав він.

При цьому Таджуддін уточнив, що в ісламі допускається переривання вагітності "тільки за медичними показниками" - якщо існує загроза життю, здоров'ю жінки, у всіх інших випадках мова йде, за його словами, "про вбивство дитини".

Звернення, текст якого був погоджений з патріаршої комісією з питань сім'ї, захисту материнства і дитинства, закликає, зокрема, визнати за зачатою дитиною статус людської істоти, життя, здоров'я і благополуччя якої повинні бути захищені законом. Також в документі пропонується заборонити хірургічне та медикаментозне переривання вагітності, протизаплідні засоби з абортивною дією, допоміжні репродуктивні технології, невід'ємною складовою яких є "приниження людської гідності і вбивство дітей, які перебувають на початкових етапах ембріонального розвитку".

Збором підписів займаються Загальноросійський громадський руху "За життя" і рух "Православні добровольці". Після підписання документа першоєрарх подякував учасникам акції за труди і благословив їх.