Релігійні конфесії Одеси виступили проти гей-параду

08.08.2016, 10:36
Релігійні конфесії Одеси виступили проти гей-параду - фото 1
Представники християнських конфесій Одеси вирішили спільними зусиллями протидіяти запланованому на другу декаду серпня масштабному ЛГБТ-фестивалю і «маршу рівності» в місті.

361712.jpgПредставники християнських конфесій Одеси вирішили спільними зусиллями протидіяти запланованому на другу декаду серпня масштабному ЛГБТ-фестивалю і «маршу рівності» в місті.

Про це інформують одеські ЗМІ, повідомляє Оdessit.ua.

Священнослужителі підписали спільне звернення до міського голови Геннадія Труханова, до голови Облдержадміністрації Міхеїла Саакашвілі, до місцевих керівників СБУ і МВС з проханням не допустити проведення маршу.

Як зазначає представник Київського Патріархату, єпископ Одеський і Балтський Марк, бажаючі провести в Одесі гей-парад - це «стадо грішників». «Содом і Гоморра можуть статися і у нас», - підкреслив він.

На думку єпископа, європейські цінності полягають не в проведенні гей-парадів.

«Коли ми відступимо від цього дійства, то Європа буде придивлятися, що в Україні такого зла немає», - резюмував єпископ.

Як вважає військовий капелан Олександр Пастух, в України є зовнішній ворог, але всередині країни «піднімають голову» і внутрішні вороги - організатори ЛГБТ-маршів, що навряд би сподобалося українським бійцям, що сидить в окопах.

Додамо, що на спільній прес-конференції одеських священнослужителів, присвяченій майбутньому «маршу рівності», були присутні представники православних Церков Московського і Київського Патріархатів, Адвентисти сьомого дня, Церква християн віри євангельської та греко-католики.

Нагадаємо, прес-секретар оргкомітету «Одеса Прайд-2016» Кирило Боделан в кінці минулого місяця заявив:

«У четвер, 28 липня, ми подали заявку в Одеську міськраду на проведення вуличної акції 13 серпня у рамках фестивалю квір-культури «Одеса Прайд-2016», який відбудеться 10-14 серпня. Готуємося провести наш правозахисний хід на одній з вулиць міста, що було погоджено з мерією. Розраховуємо вивести на новий рівень діалог про права людини і протидію дискримінації уразливих груп суспільства».