• Головна
  • Новини
  • В УПЦ (МП) назвали причини негативних демографічних тенденцій в Україні...

В УПЦ (МП) назвали причини негативних демографічних тенденцій в Україні

02.09.2015, 14:01
В УПЦ (МП) назвали причини негативних демографічних тенденцій в Україні - фото 1
Негативні демографічні тенденції в Україні викликані абортами, дошлюбними сексуальними стосунками, різними видами цивільного шлюбу, а також хибним світоглядом.

демографія.jpgНегативні демографічні тенденції в Україні викликані абортами, дошлюбними сексуальними стосунками, різними видами цивільного шлюбу, а також хибним світоглядом.

Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, про це говорить голова відділу у справах сім'ї Київської єпархії УПЦ протоієрей Олег Мельничук.

Протоєрей Олег Мельничук: "Багатодітна сім'я – це не є аномалія, а природна, Богом створена інституція".

«З негативними демографічними явищами слід боротися вперше чергу словом, нагадуванням про базові духовні цінності, розробкою відповідних програм на державному рівні, зокрема таких, які були б спрямовані на те, що багатодітна сім'я це не є аномалія, а природна, Богом створена інституція», – зазначає отець Олег.

За його словами, гріховний спосіб життя стає все більш поширеним, і набуває статусу норми.

«Механізми, які використовує диявол проти людства, чітко проглядаються в сьогоднішніх суспільних реаліях. Те, що для людини споконвіку було цінністю, сьогодні висвітлюється як інакомислячість – те, що «не в тренді». Розбещеність людини стає культом, чесноти маргіналізуються. Гріх по своєму визначенню є деструктивною основою, він знищує і людину, і людство в цілому. Особливо родину», – підкреслює священнослужитель.

Як повідомлялося, за прогнозами ООН, викладеними у доповіді «Перспективи населення світу», жителів України до 2100 року залишиться 26 мільйонів 400 тисяч.