• Головна
  • Новини
  • Єпископ Мілан (Шашік): "Занадто багато ми хвалилися, як на Закарпатті все мирно"...

Єпископ Мілан (Шашік): "Занадто багато ми хвалилися, як на Закарпатті все мирно"

16.07.2015, 11:17
Єпископ Мілан (Шашік): "Занадто багато ми хвалилися, як на Закарпатті все мирно" - фото 1
Єпископ Мукачівський Греко-Католицької Церкви Мілан (Шашік) 14 липня під час засідання круглого столу висловив співчуття постраждалим під час кривавого інциденту в Мукачеві.

150711133826_muk.gif-hhh.gifЄпископ Мукачівської Греко-Католицької єпархії Мілан (Шашік) 14 липня під час засідання круглого столу висловив співчуття постраждалим під час кривавого інциденту в Мукачеві.

“Кожне людське життя є цінне і ніхто не має права на нього посягати. Це, що відбулося, показало, якою стала ціна життя, бо багато хто призвичаївся до того, що показують у новинах. Бачимо всі ці події на Сході і, думаю, ніхто не хотів би бачити подібне у нас”, - сказав він.

Єрарх закликав, аби представники влади навели лад на Закарпатті.

“Як християнин хочу сказати, що потрібно, аби люди, які несуть відповідальність за збереження громадського порядку і нормального життя, мають застосувати всі заходии, аби повернути порядок і злагоду.

Може, забагато ми хвалилися, що наші люди звикли жити злагоджено і у мирі, що у нас уживаються різні народи і конфесії. Пам’ятаємо часи, коли після Другої світової десятки тисяч краян вивозили у концтабори, передовсім невинних. Не хотілося би, щоб це повторилося”, - заначив єпископ .

За його словами, з самого початку інциденту у церквах моляться за вдале вирішення конфлікту і мир у людських серцях.

Схожу позицію висловив і Варсофоній (Руднік), єпископ Ужгородський і Закарпатський УПЦ КП. Єрарх запевнив, що православні віряни так само моляться і прагнуть миру, повідомляє видання Заголовок.