• Головна
  • Новини
  • Патріарх Філарет посмертно нагородив Героїв Небесної сотні...

Патріарх Філарет посмертно нагородив Героїв Небесної сотні

06.07.2015, 11:04
Патріарх Філарет посмертно нагородив Героїв Небесної сотні - фото 1
У Михайлівському Золотоверхому соборі Патріарх УПЦ КП Філарет 4 липня очолив заупокійну панахиду за Героями Небесної сотні.

DSC_00-kk.gifУ Михайлівському Золотоверхому соборі Патріарх УПЦ КП Філарет 4 липня очолив заупокійну панахиду за Героями Небесної сотні.

Після молитви представники 106 родин Героїв загиблих під час подій Революції Гідності отримали з рук Предстоятеля Київського Патріархату церковні медалі "За жертовність і любов до України". Також кожна родина отримали квіти та книгу "Майдан. Революція Гідності".

Представники громадської організації «Об’єднання родин "Небесної сотні" і родичі полеглих героїв подякували священнослужителям УПЦ КП за те, що Церква пам’ятає і молиться за тих, хто віддав своє життя за волю і незалежність України.

Місце для нагородження обрано невипадково, адже саме Михайлівський монастир став притулком для учасників Революції Гідності взимку 2013-2014 років. Саме до цього монастиря у лютому 2014 року після розстрілів на вулиці Інститутській були привезені тіла загиблих учасників Євромайдану, повідомляє офіційний сайт УПЦ КП.