У день свого 759-річчя Львів стане Днем міста Шептицького

22.04.2015, 10:02
У день свого 759-річчя Львів стане Днем міста Шептицького - фото 1
Мешканці та гості Львова 3 травня відзначатимуть День міста. Відзначатимуть 759-річчя Львова як День міста Шептицького, оскільки цьогоріч виповнюється 150 років із дня народження митрополита Андрея Шептицького.

mytropolyt-andrei-sheptytskyi.gifМешканці та гості Львова 3 травня відзначатимуть День міста. Відзначатимуть 759-річчя Львова як День міста Шептицького, оскільки цьогоріч виповнюється 150 років із дня народження митрополита Андрея Шептицького.

Про це сьогодні, 21 квітня, на прес-конференції розповіла начальник управління культури Львівської міськради Ірина Магдиш, повідомляє Galnet.

«З одного боку, ніби повинне бути свято, а з іншого боку – війна і трагедія в країні. Єдиним чинником, який може ось це збалансувати – свято і війну, радість і трагедію, кризу і надію – єдиним чинником, який може звести до спільного знаменника і об’єднати людей є ювілей митрополита Андрея Шептицького, який ми святкуємо цього року», – розповіла І.Магдиш.

3 травня о 14:30 на пл. Ринок відбудеться екуменічний молебень, у якому візьмуть участь усі християнські конфесії та львівські владики.

Епіцентром святкування Дня міста Шептицького стане Парк культури та відпочинку ім. Б.Хмельницького. Там розташують 15 сіток із інформацією та фото людей, яких свого часу підтримав та врятував митрополит. У парку відбудеться квест «Родина Шептицького» (з 14:00 до 15:00), ярмарок, дитяча театральна вистава вихованців Міського палацу культури ім. Гната Хоткевича та великий проект «Відчинилося життя» (з 17:00 до 18:30) – єдиний у Європі проект співпраці незрячих виконавців із симфонічним оркестром. Вкінці усіх подій у парку о 19:00 покажуть фільм про А.Шептицького «Владика Андрей».