• Головна
  • Новини
  • «Церква на Майдані»: у Києві вийшла книга про участь протестантів у Революції Гідності...

«Церква на Майдані»: у Києві вийшла книга про участь протестантів у Революції Гідності

19.02.2015, 14:16
«Церква на Майдані»: у Києві вийшла книга про участь протестантів у Революції Гідності - фото 1
Видання під назвою «Церква на Майдані» (видавництво «Книгоноша») авторства журналіста Олексія Гордєєва містить у собі серію з 28 відвертих інтерв’ю з безпосередніми учасниками Майдану.

Церква на МайданіВидання під назвою «Церква на Майдані» (видавництво «Книгоноша», серія «Національні євангельські автори», рос. мовою, твер. паліт., формат: 70х100/16 (165х240 мм), ISBN: 978-966-2615-99-9, 304 с.) авторства журналіста Олексія Гордєєва містить у собі серію з 28 відвертих інтерв’ю з безпосередніми учасниками Майдану. Кожен з них на той час представляв окремий сектор наймасовіших протестів в історії України ― медичну службу, молитовний намет, «Правий сектор», Автомайдан-Автодозор тощо.

Бесіди з учасниками Майдану впорядковані у хронологічному порядку. Детальна хронологія вводить діяльність християн у більш широкий економіко-політичний контекст подій з 21 листопада 2013 по 23 лютого 2014 років. Додаються тексти на тему зв’язків релігії та Майдану, оприлюднені у провідних профільних ЗМІ.

За словами автора, книга «Церква на Майдані» орієнтована перш за все на жителів українського Криму та Сходу, а також громадян Російської Федерації. «Мета цього видання ― надати аргументовані свідчення різних активістів Майдана з однією метою ― показати, що діяльність віруючих у листопаді-лютому була легітимною і навіть необхідною», ― каже Гордєєв.

З його слів, саме тому хронологічне описання майданівських подій у Києві та інших містах України супроводжується понад 300 посиланнями на англо-, україно- та російськомовні медіа і першоджерела інформації. «Це робилось з метою прояснити найбільш суперечливі та перекручені російськими ЗМІ фрагменти революції», ― пояснює автор.

Окрім зазначеної аудиторії видання буде цікавим широкому загалу читачів, які у роковини кривавих подій на Майдані бажають знову відтворити перебіг подій, концентруючись при цьому на героїчній діяльності християн та їхній миротворчості.

Книга вийшла за співучасті київського кореспондента РІСУ Тетяни Калениченко-Мухоморової і з використанням матеріалів нашого порталу.