• Головна
  • Новини
  • На місці Леніна в центрі Києва пропонують поставити Богородицю...

На місці Леніна в центрі Києва пропонують поставити Богородицю

23.01.2015, 11:16
На місці Леніна в центрі Києва пропонують поставити Богородицю - фото 1
Громадські активісти Києва виступили з пропозицією зведення пам’ятника Богородиці на бульварі Шевченка у столиці. Раніше тут стояв монумент Леніну, який знесли наприкінці 2013 року, під час Майдану, повідомляє Радіо Свобода.

ArticleImages.jpgГромадські активісти Києва виступили з пропозицією зведення пам’ятника Богородиці на бульварі Шевченка у столиці. Раніше тут стояв монумент Леніну, який знесли наприкінці 2013 року, під час Майдану, повідомляє Радіо Свобода.

Пропозицію зведення пам’ятника Богородиці на бульварі Шевченка у столиці священнослужителі й громадські активісти висловили ще під час подій на Майдані, коли був повалений пам’ятник «вождеві світового пролетаріату». В листопаді минулого року відповідний пакет документів подали головному архітекторові Києва Сергію Целовальнику, розповідає громадський активіст Дмитро Парубець. За його словами, цю пропозицію підтримали активісти різних християнських конфесій.

«Ідею підтримали та благословили Предстоятелі: Української Православної Церкви Київського Патріархату, Української Православної Церкви (Московського Патріархату), Української Греко-Католицької Церкви та Римо-Католицької Церкви в Україні – архиєпископи Мечислав Мокшицький і Петро Мальчук. Також ініціативу підтримали всеукраїнське об’єднання «Автомайдан», Спілка офіцерів України та командири добровольчих батальйонів, що перебувають зараз у зоні АТО», – каже активіст.

Фінансові витрати на реалізацію цього проекту готові взяти на себе християни міста Києва, запевнив Дмитро Парубець.