• Головна
  • Новини
  • Івано-Франківськ долучився до акції «Міста проти смертної кари»...

Івано-Франківськ долучився до акції «Міста проти смертної кари»

01.12.2014, 11:54
Івано-Франківськ долучився до акції «Міста проти смертної кари» - фото 1
30 листопада в світі відзначають Міжнародний день боротьби зі смертною карою акцією «Міста за життя. Міста проти смертної кари». Тоді вперше було скасовано смертну кару в європейській державі.

exklusiv.gif30 листопада в світі відзначають Міжнародний день боротьби зі смертною карою акцією «Міста за життя. Міста проти смертної кари». Тоді вперше було скасовано смертну кару в європейській державі.

У цей день в різних містах світу підсвічують визначний пам’ятник архітектури чи відому будівлю. Такою акцією демонструють свою підтримку життя і мораторію на смертну кару.

акція.jpg

«Цього року майже в 2000 міст підсвічують якусь важливу споруду, - розповідає Юрій Ліфансе – голова спільноти Святого Егідія в Україні. – Навіть в тих країнах, де смертної кари немає. Сьогодні підсвічують Колізей в Римі, споруди в Нью-Йорку та в містах Африканського континенту, Австралії. В Україні до акції доєдналися Львів та Івано-Франківськ. Сама ж акція проводиться з 1998 року. Ми обрали таку форму протесту проти смертної кари, бо зараз більшість населення живе в містах, тому місцеві громади мають великий вплив і на свої держави і на суспільство. В рамках відзначення Міжнародного дня боротьби зі смертною карою проводяться круглі столи, концерти. Підсвічування пам’яток архітектури є кульмінацією всіх заходів. В Івано-Франківську це найдавніша будівля - Колегіальний костел Пресвятої Діви Марії XVII століття в якому знаходиться Івано-Франківський обласний художній музей».