• Головна
  • Новини
  • Християни-усиновителі, діти-сироти та знаменитості влаштували благодійний забіг до Дня усиновлення...

Християни-усиновителі, діти-сироти та знаменитості влаштували благодійний забіг до Дня усиновлення

30.09.2014, 10:39
Християни-усиновителі, діти-сироти та знаменитості влаштували благодійний забіг до Дня усиновлення - фото 1
Учасниками цієї благородної ініціативи стали 100 дітей-сиріт із різних дитячих закладів, зірки українського кіно і телебачення, відомі спортсмени та громадські діячі, а також християнські прийомні сім'ї та усиновлювачі.

У неділю, 28 вересня, на Контрактовій площі в Києві відбувся досить незвичайний захід - благодійний забіг, присвячений Всеукраїнському Дню усиновлення та допомоги дітям-сиротам, ініціаторами якого виступили представники Альянсу «Україна без сиріт». Захід проходив у рамках справжнього свята спорту і здорового способу життя – міжнародного напівмарафону KyivHalfMarathon 2014.

Учасниками цієї благородної ініціативи стали 100 дітей-сиріт із різних дитячих закладів, зірки українського кіно і телебачення, відомі спортсмени та громадські діячі, а також християнські прийомні сім'ї та усиновлювачі. Усі разом учасники цього забігу пробігли символічну дистанцію 300 м заради ідеї «України без сиріт», за здійснення мрії про люблячі сім’ї для всіх українських сиріт.

Забіг.jpg

«У цей нелегкий для нашої країни час ми не повинні забувати про дітей, позбавлених батьківського піклування», - говорить президент Альянсу Роман Корнійко, - «адже вирішення проблеми сирітства, відновлення сімей – це запорука уникнення війн та протистоянь у майбутньому. Як сказала колись мати Тереза, для того, щоб у всьому світі запанував мир, іди додому і люби свою сім’ю… І ми хочемо, щоби нас чули якомога більше людей. Ми вирішили, що підтримка ідеї допомоги дітям-сиротам з боку відомих українців цьому дуже сприятиме. І ми розповідаємо їм, що для того, щоб допомогти такій дитині, не обов'язково всиновлювати. Можна почати активно говорити про існування проблеми сирітства. Можна підтримати сім'ю, яка готова до такого відповідального кроку. Можна просто поспілкуватися, надихнути дитину-сироту, показати, що вона не самотня».

«Я не є професійним бігуном, - говорить актриса«Квартал 95»Олена Кравець, - Але я взяла участь у цьому заході заради ідеї «України без сиріт». Я думаю, що я не помилюся, якщо скажу, що мені, як і багатьом з вас, хочеться, щоб ті діти, яким просто не пощастило з батьками, щоб вони також жили насиченим життям, як і багато інших дітей в нашій країні, щоб у них, нарешті, з'явилася сім'я, щоб вони стали частіше посміхатися».

До цієї ініціативи також приєдналися начальник служби у справах дітей м. Києва Микола Кулеба, народний артист Володимир Горянський, танцівник Григорій Чапкіс, професійний автогонщик та учасник багатьох міжнародних раллі Олексій Тамразов, та інші.

Велику увагу, за словами організаторів, вони приділили участі у цьому забігу усиновителів та прийомних сімей саме з християнського середовища. Зокрема, за «Україну без сиріт» бігли «народні герої» Світлана та Євгеній Ісаєви, які виховують 9 дітей, 7 з яких прийомні, дитячий будинок сімейного типу родини Наталії та Сергія Гедз, які виховують 10 дітей. До речі, один із прийомних хлопчиків з цієї сім’ї – Антоніо - має проблеми з пересуванням, але навіть у візочку він взяв участь у забігу на честь Дня усиновлення.

Проте знайшлася родина усиновителів, які заради «України без сиріт» бігли доволі серйозні дистанції. Це сім’я відомого благодійника та громадського діяча, президента Асоціації Еммануїл та співзасновника Альянсу Стіва Вебера. Стів пробіг 10 км, його дружина Крісті – 5 км, а всиновлені ними хлопці Ваня та Андрій – по 1 км. «Я з величезним задоволенням погодився брати участь не лише у благодійній частині, але й у марафоні KyivHalfMarathon в цілому», - говорить Стів, - «і мені подобається все – ідея, формат, мета. Я скажу навіть більше – організатори ще не до кінця розуміють, наскільки важливим для суспільства є те, що вони роблять. Адже в Україні зараз дуже великий дефіцит довіри до держави і один до одного.А такі спільні дії багатьох людей як цей марафон, допомагають будувати довіру, наводити мости. Це має дуже потужне стратегічне значення для нашого суспільства».

Після закінчення спортивної частини діти-сироти, прийомні батьки та зірки запустили у небо сотні повітряних кульок, які символізували мрії дітей.