• Головна
  • Новини
  • Бюро УГКЦ з питань екології закликає відмовитись від прикрашання могил пластиковими квітами та вінками...

Бюро УГКЦ з питань екології закликає відмовитись від прикрашання могил пластиковими квітами та вінками

08.05.2013, 12:43
Ця практика не тільки позбавлена смаку і логіки, але і є дуже шкідливою для природного довкілля, й небезпечною для здоров’я і життя людей, - йдеться у заяві Бюро.

Бюро Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ із питань екології закликає відмовитись від шкідливої практики – прикрашання гробів померлих пластиковими квітами та вінками, що зокрема набирає широкомасштабного виміру напередодні свята Воскресіння Христового, повідомляє сайт Бюро.

"Ця практика не тільки позбавлена смаку і логіки, але і є дуже шкідливою для природного довкілля, й небезпечною для здоров’я і життя людей, - йдеться у заяві Бюро. - Пластик заполонює кладовища. Здебільшого, щоб хоч якось дати собі раду, його спалюють, при чому в довкілля виділяються шкідливі сполуки, в тому числі й діоксини, які мають канцерогенну дію і, відповідно, спричиняються до розвитку онкологічних захворювань".

Бюро апелює до "здорового глузду і свідомості християнської відповідальності за себе, ближніх і все Боже створіння – природу" і просить відмовитись від пластикових квітів та вінків на цвинтарях.

"Виражати свою пам'ять і пошану до померлих маємо не приносячи мертві пластикові вінки та квіти, але насаджуючи живі. Свято Христового Воскресіння – це свято життя. Його символом є не мертва пластикова квітка, але жива рослина. Попри те пам’ятаймо, що найкращим даром для усопших є наша щира молитва", – йдеться у заяві.