• Головна
  • Новини
  • Сьогодні християни об’єднуються у молитві за збереження створеного Богом світу...

Сьогодні християни об’єднуються у молитві за збереження створеного Богом світу

21.01.2013, 12:27
В дусі рекомендацій Всесвітньої ради Церков та Папської ради сприяння єдності християн Екобюро просить душпастирів Християнських Церков України та всіх людей доброї волі долучитися до молитви за збереження створеного Богом світу.

Сьогодні, 21 січня, в рамках Тижня молитов за єдність християн, християнський світ об’єднується у молитві за збереження нашого навколишнього середовища і всього створеного Богом світу. Гасло сьогоднішнього дня: «Йти з Богом – дорогою дітей Землі» вказує на те, що не можливо вести мову про цілісну віру і життя у Христі без нашого відповідального ставлення до всього створеного Богом світу.

Як повідомили РІСУ в Інформаційній службі Бюро УГКЦ з питань екології, християнські Церкви виявляють свідомість, що сучасні екологічні проблеми становлять вагомий виклик для всіх християн, на який можна ефективно відповісти лиш спільними зусиллями. Рівно ж є очевидним, що старання християн різних деномінацій для збереження створеного Богом світу є вагомим механізмом діалогу у процесі пошуку відновлення втраченої єдності.

Комісія «Віра та устрій» Всесвітньої ради Церков та Папська рада сприяння єдності християн видали спеціальні імпульси, медитації, запитання для роздумів, а також молитви на кожен день Тижня молитов за єдність християн, які вони рекомендують перекласти на національні мови і взяти за основу при проведенні відповідних екуменічних заходів.

Бюро УГКЦ з питань екології переклало відповідні матеріали на четвертий день (21 січня), в яких чітко висловлюється спільна відповідальність всіх людей за Богом створений світ. В дусі рекомендацій Всесвітньої ради Церков та Папської ради сприяння єдності християн Екобюро просить душпастирів Християнських Церков України та всіх людей доброї волі долучитися до молитви за збереження створеного Богом світу.