• Головна
  • Теми
  • У Львові розпочав роботу 5–й Екуменічний соціальний тиждень...

У Львові розпочав роботу 5–й Екуменічний соціальний тиждень

25.09.2012, 10:17
З нагоди початку 5–го екуменічного соціального тижня сьогодні, 25 вересня, у приміщенні Львівської обласної ради відбудеться молебень. Участь у спільній молитві візьмуть представники християнських конфесій м. Львова.

З нагоди початку 5–го екуменічного соціального тижня сьогодні, 25 вересня, у приміщенні Львівської обласної ради відбудеться молебень. Участь у спільній молитві візьмуть представники християнських конфесій м. Львова.

Як розповів о. Роман Фігас, духівник Інституту екуменічних студій Українського Католицького Університету, спільна молитва християн усіх конфесій м. Львова є доброю традицією на початку проведення екуменічного соціального тижня.

«До цього заходу не байдужі християни різних конфесій м. Львова, адже мета соціального екуменічного тижня полягає у переосмисленні соціальної відповідальності суспільства. Тому цілком природним є те, що ми хочемо розпочати нашу роботу спільною молитвою», - прокоментував подію о. Роман.

Після молебню розпочнеться Академічна конференція «Майбутнє демократії в Україні». Модераторами заходу будуть Василь Косів, заступник міського голови Львова з гуманітарних питань та Павло Хобзей, проректор з науково-педагогічної роботи Українського католицького університету. Конференція розпочнеться з екуменічної молитви.

Серед головних доповідачів – Арсеній Яценюк, Голова Ради Об'єднаної опозиції (ВО Батьківщина) з доповіддю «Мистецтво неможливого»: як справедливість і правда здолає страх і занепад в Україні; Жером Віньйон, президент Соціальних тижнів Франції (СТФ); Ірина Бекешкіна, голова Фонду «Демократичні ініціативи» (Київ); Ярина Турчин, директор Інституту гуманітарних та соціальних наук, НУ «Львівська політехніка» з доповіддю «Роль «м’якої сили» у процесі демократизації міжнародних відносин: досвід для України»; Антуан Аржаковcький, засновник Інституту екуменічних студій УКУ, співдиректор департаменту «Суспільство. Свобода. Мир», Коледж Бернардинців (Франція) з доповіддю «Актуальні дослідження демократії та духовних цінностей у Європі» та ін.

Голова Фонду «Демократичні ініціативи» Ірина Бекешкіна під час академічної конференції розповість про найбільш проблемні складові демократичного транзиту в Україні та ті колізії, які відбувалися впродовж останніх десяти років. Також проаналізує, наскільки успішно Україна склала “іспит Хантінгтона”