«В Україні вбили 40 мільйонів людей», – Патріарх Святослав

05.03.2012, 13:24
«В Україні вбили 40 мільйонів людей», – Патріарх Святослав - фото 1
Україна перетворилася у звалище вбитих дітей Європи, адже сюди їдуть позбуватися дітей вже й жінки із країн, де аборти заборонені,

exklusiv.gifСвятослав_(Шевчук).jpgМайже стільки ж ненароджених немовлят, скільки людей живе в Україні, вбили через аборти від 1991 р. повідомив молоді під час зустрічі у Тернополі 4 березня глава УГКЦ Патріарх Святослав (Шевчук).

“За 20 років незалежності України ми свідомо і добровільно вбили 40 мільйонів людей. Це означає, що з карти зникла ще одна така країна, як Україна. Ми вивчали постабортивний синдром. Те явище завжди спихають на жінку, але насправді гріх аборту заторкує все суспільство. Це і жінка та її родина, і лікар. Він теж зазнає важких тортур. І це відображається на його сім’ї, дітях. Коли 40 мільйонів вбили, то ті діти, які народилися – вцілілі, ті, яких не торкнулася вбивча рука їхніх батьків. Це те, що Католицька Церква називає структурами гріха,” – пояснив під час зустрічі з молоддю Тернополя Глава УГКЦ.

Україна перетворилася у звалище вбитих дітей Європи, адже сюди їдуть позбуватися дітей вже й жінки із країн, де аборти заборонені, говорить першоєрарх.

“Коли держава покликана захищати добро суспільства, то це добро вимагає заборонити такі вбивства. Зазвичай людина дякує лікареві, який зробив їй добре, провівши операцію. Але за аборт не подякувала ще жодна жінка. Бо підсвідомо вона переживає біль зраненого материнства,” – каже першоєрарх.

Єпископи УГКЦ та РКЦ спільно закликають державу заборонити аборти. Останні, до слова, – серед причин масового безпліддя сімей. Але навіть оте безпліддя у нас в країні, як наголошує владика, намагаються подолати неправильним шляхом через штучне запліднення.

“Для того, щоб отримати одну дитину, потрібно 3-4 вбитих ембріони. Адже запліднюють одразу декілька яйцеклітин, а потім обирають один ембріон. Інші заморожують. Але вони мають термін зберігання. Виникає питання, що з ними робити? І тут приходять люди, які готові їх купити. Людськими ембріонами торгують. Є фірми, які роблять з них жіночу косметику! Тому Католицька церква не приймає це, бо це не ліквідовує проблеми безпліддя. А ще ж буває, що коли проводять штучне запліднення, то розвиваються два ембріони. І от коли жінка “замовляла” одного, іншого абортують. Є і таке явище як сурогатне материнство. Тобто, виходить, що бізнес-леді не мають часу виношувати власну дитину,” продовжує владика.

Описані проблеми потрібно вирішувати шляхом виховання молоді, каже Патріарх Святослав.

“У школах хотіли впровадити різні варіанти статевого виховання, які нам за великі гроші пропонує Європейський союз. Вони зводяться до того, щоб отримати максимум задоволення за мінімум відповідальності. Там навіть практичні заняття передбачені, рольові ігри…”,– зазначає Глава УГКЦ.

Тому не дивно, що Церква не сприймає таке “виховання”. Вона розробила програму “Тіло – храм Святого Духа”, згідно з якою сексуальність не виймається штучно з усього комплексу людських стосунків, а подається інтегровано у них.

Водночас Патріарх закликає батьків відігравати більшу роль у вихованні дітей.

“Адже є теми, про які не може говорити ні катехит, ні вчитель, а тато й мама. Радянська система усувала батьків від виховання дітей, а тепер часто вони самоусуваються,” – підсумовує Глава УГКЦ. І таку ситуацію потрібно змінювати, передає слова першоієрарха кореспондент РІСУ Володимир Мороз.