• Головна
  • Новини
  • Українська багатоконфесійність – запобіжник від диктатури, - політик...

Українська багатоконфесійність – запобіжник від диктатури, - політик

12.12.2011, 14:00
Українська багатоконфесійність – запобіжник від диктатури, - політик - фото 1
Диктатура в Україні ніколи не приживеться, бо наша країна абсолютно різноманітна - як політично, так і релігійно-етнічно.

ZubanovДиктатура в Україні ніколи не приживеться, бо наша країна абсолютно різноманітна - як політично, так і релігійно-етнічно. Про це ЛІГАБізнесІнформ заявив заступник голови фракції Партії Регіонів у Верховній Раді Володимир Зубанов.

Є безліч чинників, які відрізняють нас від Росії. Це природні запобіжники, які захищають Україну від авторитаризму", - підкреслив політик.

За його словами, перший фактор - етнічний. В Україні, каже політик, жодна з національностей не може іншій диктувати свої умови, про що багато говорять в Росії,піднімаючи гасла "Росія - для росіян".

"У нас в Україні немає такого, щоб одна національність задавила іншу, ми змушені домовлятися", - сказав нардеп-регіонал.

Другий чинник, за його словами, полягає в тому, що в Україні немає партії, яка мала б однакову підтримку в усіх регіонах країни.

Крім того, на думку нардепа, є ще третій фактор, який захищає країну від авторитаризму і домінування однієї сили - релігійний.

"У Росії є РПЦ, яка практично знаменує собою державну релігію. Абсолютна більшість громадян - парафіяни цієї Церкви. Ніяких інших конфесій практично немає, тих же мусульман – не більше 3%", - зазначив Зубанов.

При цьому в Україні, навскидку відзначає депутат, 25% - парафіяни УПЦ Московського Патріархату, 20% - УПЦ Київського Патріархату. Ще 20% - протестанти, баптисти. 15% - греко-католики. "Із релігійного питання наш народ теж абсолютно різноманітний. Це - важливий запобіжник від абсолютного домінування однієї сили", - говорить політик.

"Таким чином, в Україні немає передумов для авторитаризму за прикладом Росії. Ми абсолютно різні, тому змушені домовлятися один з одним і шукати компроміс. Нам не потрібно йти шляхом Росії. І це дуже добре", - підсумував Зубанов.