• Головна
  • Теми
  • РКЦ і УГКЦ долучилися до Всеукраїнського Дня молитви за сиріт...

РКЦ і УГКЦ долучилися до Всеукраїнського Дня молитви за сиріт

01.11.2011, 13:30
РКЦ і УГКЦ долучилися до Всеукраїнського Дня молитви за сиріт - фото 1

Архиєпископ Мечислав Мокшицький, глава Конференції єпископів РКЦ в Україні, підтримав ініціативу ВГО «Україна без сиріт» провести 6 листопада Всеукраїнський День молитви за сиріт. Як повідомили 1 листопада РІСУ, в офіційному листі на ім’я організаторів молитви він запевнив, що у своїх особистих молитвах буде молитися за «кожну обездолену дитину, позбавлену родинного багаття і відданого батьківського серця».

Мечислав Мокшицькийexklusiv.gifАрхиєпископ Мечислав Мокшицький, глава Конференції Єпископів РКЦ в Україні, підтримав ініціативу ВГО «Україна без сиріт» провести 6 листопада Всеукраїнський День молитви за сиріт. Як повідомили 1 листопада РІСУ, в офіційному листі на ім’я організаторів молитви він запевнив, що у своїх особистих молитвах буде молитися за «кожну обездолену дитину, позбавлену родинного багаття і відданого батьківського серця».

Також владика Мечислав звернувся до братів у священстві провести 6 листопада у цьому наміренні молитву в храмах РКЦ в Україні. «Маю надію, що спільна молитва нас самих — християн — зробить вразливішими на потребуючих ближніх, охопить турботою всіх дітей-сиріт, а, можливо, дозволить тому, кому бракує відваги усиновити дитя, зробити рішучий крок до власного щастя та щастя сироти», — йдеться у листі архиєпископа Мокшицького до священства РКЦ в Україні.

Венедикт (Алексійчук)Також в УГКЦ долучилися до Дня молитви за сиріт. У спеціальному зверненні єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ владика Венедикт (Алексійчук) закликав «спільно з усіма Церквами України молитися за долю дітей-сиріт, за те, щоб якомога більша кількість дітей змогла пережити щастя сім'ї і домашнього затишку. Ми молитимемось, щоб ці діти могли стати добрими християнами та членами Церкви та українського суспільства».

Як РІСУ повідомляла, мета Дня молитви за сиріт – нагадати віруючим людям про особливу Божу любов до дітей, які залишилися без батьків, і надати їм необхідну допомогу. В Україні проживає 28 625 дітей-сиріт, які потребують сім'ї і знаходяться в національній базі даних для усиновлення. Загальна ж кількість дітей, які мають статус сироти, перевищує 100 000 і ця цифра поки не зменшується.

РІСУ є офіційним інформаційним партнером Дня молитви.