• Головна
  • Новини
  • Не дочекаєтесь! Митрополит Олександр (Драбинко) спростував чутки про свою втечу з України...

Не дочекаєтесь! Митрополит Олександр (Драбинко) спростував чутки про свою втечу з України

28.11.2016, 13:40
Не дочекаєтесь! Митрополит Олександр (Драбинко) спростував чутки про свою втечу з України - фото 1
Митрополит Олександр (Драбинко) заявив, що не мав і не має наміру покидати Україну, а чутки про його від’їзд – брехня, яку поширює команда Новинського. Про це він написав на своїй Фейсбук-сторінці.

152025.jpg-www.jpgМитрополит Олександр (Драбинко) заявив, що не мав і не має наміру покидати Україну, а чутки про його від’їзд – брехня, яку поширює команда Новинського. Про це він написав на своїй Фейсбук-сторінці.

«За останній час я вже звик до різноманітних фейків, що виробляються «чорними» піарниками одного заможного депутата. І навіть не вважав за потрібне їх спростовувати. Адже саме цього чекав від мене згаданий олігарх, що марно намагається відвернути увагу суспільства від змісту кримінального провадження, в якому фігурує. Утім, черговий фейк від піар-команди Новинського про те, що я, нібито, планую «втекти» з України, на жаль, передрукувала низка поважних видань. А отже у мене не лишається іншого вибору, ніж коментувати чергову неправду», - зазначив єрарх.

Митрополит УПЦ (МП) зауважив, що останній раз пропозиція покинути Україну йому надходила від екс-міністра МВС Віталія Захарченка, який запевняв, що це допоможе уникнути проблеми з владою.

«Пропозицію цю я відкинув, бо таким чином зрадив би Блаженнішого Митрополита Володимира та свою Батьківщину. Я не лишив Україну часів режиму Януковича, коли здавалося, що влада беззаконня всесильна. І тим паче не залишу її сьогодні, коли у нашого народу з’явилася можливість самостійно визначити свою історичну долю та вільно розбудовувати суспільне та державне життя», - пояснив священнослужитель.

Владика Олександра повідомив, що після конфлікту з нардепом Новинським у Корці, його друзі попередили, що протистояння може виявитися небезпечним для його здоров’я та життя. А після того, як він дав покази у Генпрокуратурі погрози зазвучали й від самого олігарха.

Єрарх також зазначив, що 12 березня цього року невідомі зі зброєю пограбували будинок, де він мешкає та винесли панагії, церковні ювелірні вироби, документи, що становлять цінність для фахівців з новітньої церковної історії.

«Пане народний депутате! Шанобливо інформую Вас, що мій графік на ближчі місяці дійсно передбачає кілька поїздок за кордон, в тому числі і з метою медичного обстеження. Але не варто мріяти, що я залишу Україну. Запевняю Вас: я жив і житиму на своїй рідній землі, землі своїх батьків, землі українського народу, який сьогодні зі зброєю в руках змушений захищати свій державний суверенітет, свою національну гідність та цілісність своїх кордонів», - наголосив митрополит УПЦ (МП).