• Головна
  • Новини
  • Учасники "хресної ходи" УПЦ (МП) збираються у центрі Києва: усі подробиці (оновлюється)...

Учасники "хресної ходи" УПЦ (МП) збираються у центрі Києва: усі подробиці (оновлюється)

27.07.2016, 10:36
Учасники "хресної ходи" УПЦ (МП) збираються у центрі Києва: усі подробиці (оновлюється) - фото 1
На Володимирській гірці вже зібралися понад 1,5 тис. учасників "хресного ходу", організованого Українською Павославною Церквою (Московського Патріархату).

На Володимирській гірці вже зібралися понад 1,5 тис. учасників "хресного ходу", організованого Українською Павославною Церквою (Московського Патріархату).

кИЇВ_ХОДА.jpeg

14:00 завершився молебень Української Православної Церкви (Московського Пратріархату) на Володимирській гірці. Віруючі сформували колону і вирушили хресним ходом до Києво-Печерської лаври для подальшої молитви, Близько 8 тисяч віруючих УПЦ МП рухаються по вулиці Трьохсвятительській до вулиці Грушевського і далі до Києво-Печерській лаврі. Спереду священики несуть ікони, які брали участь у хресній ході з сходу і заходу України. Під час формування колони сталася невелика тиснява, також декільком жінкам стало погано.

13.00 На Володимирській гірці розпочався молебень, який очолює Предстоятель УПЦ Митрополит Київський і всієї України Онуфрій у співслужінні представників Помісних Церков світу. 

12:50 На Володимирську гірку прибув Предстоятель УПЦ (МП) Митрополит Онуфрій. Також тут перебувають кілька депутатів від "Опозиційного блоку". Зокрема, Юрій Бойко, Вадим Новинський та Нестор Шуфрич. Бойко, Вадим Новинський та Нестор Шуфрич. Кількість вірних сягає 4.5 тис.

11:15 На молебень збирається все більше людей. В поліції кажуть, що поки все спокійно.

09:55 На Європейську площу в центрі Києва продовжують масово з'їжджатися автобуси з учасниками "хресної ходи". Деякі двоповерхові, зокрема із Запорізької та Дніпропетровської областей. Після прибуття віряни УПЦ МП шикуються в колони та прямують вулицею Трьохсвятительською до Володимирської гірки.

09:40 На Європейській площі у Києві вже є противники учасників "хресної ходи" УПЦ (МП). Двоє чоловіків старшого віку стоять на сходах Українського дому і тримають невеликий саморобний банер з написом "П'ята колона". У одного з чоловіків в руках також прапор України.

9:10 Усі проходи і проїзди на Європейську площу в центрі Києва перекриті металевими сітками у зв'язку із "хресною ходою" УПЦ (МП).

08:40 У центрі Києва на Хрещатику зі сторони Майдану Незалежності представники правоохоронних органів встановили металошукачі для перевірки паломників УПЦ (МП). Крім того, три рамки встановлено біля Михайлівської площі та чотири на Поштовій площі у напрямку Європейської площі.

 До охорони правопорядку в Києві під час "хресної ходи", організованої Українською православною церквою Московського патріархату, залучили 6 тис. силовиків.

08:03 У центрі Києва до пам'ятника Великому князю Володимиру починають прибувати паломники Української Православної Церкви (Московського Патріархату). Організатори заходу здійснюють облаштування території Володимирської гірки для проведення молебню, який повинен розпочатися о 13:00.

На Володимирській гірці навколо пам'ятника князю Володимиру встановлено огорожу. Огороджено також алею на шляху до пам‘ятника хрестителю Русі, але люди можуть вільно пересуватися алеєю. Біля пам'ятника чергування та догляд за безпекою здійснюють люди з бейджиками, на яких написано "Оргкомітет". Крім того, на рукавах у них нашивки з надписом Міжнародна громадська організація "Козацтво Запорозьке". На початку алеї в напрямку пам'ятника Володимиру чергує до десяти правоохоронців. Документи та особисті речі у людей ніхто не перевіряє.

На вулиці Трьохсвятительській біля парку "Володимирська гірка" чергує до 50 правоохоронців. Металеві огорожі встановлені і перед самим парком.

порядок_1.jpeg

7:34 Службовці Національної гвардії України та Національної поліції перекрили центральні вулиці Києва у зв'язку з проведенням "хресної ходи" УПЦ (МП). Як передає кореспондент УНІАН, близько 6-ї години ранку представники правоохоронних органів почали встановлювати металеві огородження на проїжджій частині та на тротуарі біля Майдану Незалежності навпроти будівлі Київської міської ради профспілок на Хрещатику. Вздовж огородження постійно чергує близько 40 нацгвардійців у бронежилетах. У руках вони тримають захисні шоломи. Окрім того, на Майдані Незалежності та по усьому периметру Європейської площі чергує велика кількість поліцейських. Також рух перекрито для громадського і приватного транспорту в напрямку Європейської площі біля Поштової площі. Рух транспорту перекрито на Парковій алеї та на вулиці Михайла Грушевського. Скрізь встановлено огородження. Там також чергують правоохоронці. Велика кількість представників силових структур перебуває вздовж Володимирської гірки. На вулиці Хрещатик біля готелю "Хрещатик" та сусідніх ресторанів припарковано 5 автобусів, які привезли правоохоронців.

Станом на 7:00 колони паломників УПЦ МП зі сходу та заходу країни, які за задумом організаторів "хресної ходи" повинні були зустрітися о 6:00 у центрі столиці, тільки почали прибувати на Європейську площу. Зокрема, їх підвозять автобусами. Автобуси прибувають зі сторони Подолу. На Європейську площу прибуло щонайменше 20 автобусів. Частина автобусів вишикувалася вздовж Володимирської гірки біля Національної філармонії. Автобуси мають номери східних областей України та таблички "Дніпро".

порядок_2.jpeg

Як повідомили у КМДА, сьогодні з 06:00 до 17:00 перекрито рух на вул. Трьохсвятительській (від Михайлівської до Європейської площі), на Хрещатику (від вул. Михайлівської до Європейської площі), на Володимирському узвозі (від Європейської до Поштової площі), Парковій дорозі (від алеї Героїв Крут до вул. Михайла Грушевського) і на Грушевського (від вул. Шовковичної до Європейської площі). Також з 13:00 до 20:00 на вихід закриють станцію метро "Арсенальна". Крім того, буде змінено маршрути міського транспорту. За необхідності рух транспорту з 06:00 до 13:00 перекриють і на маршруті транспортування паломників: вул. Вербицького та Декабристів, проспекті Бажана, Південному мосту, Дніпровському узвозі, алеї Героїв Крут, площі Слави, вул. Мазепи, вул. Чорнобильській, бульварі Шевченка, вул. Володимирській, пров. Володимирському і Михайлівській площі.

26 липня 23:15 Обидві колони хресної ходи, організованою Українською Православною Церквою (Московського Патріархату) прибули до Києва.