• Головна
  • Новини
  • Храм Московського Патріархату у Полтаві прикрасили антиукраїнською символікою...

Храм Московського Патріархату у Полтаві прикрасили антиукраїнською символікою

25.07.2016, 10:19
Храм Московського Патріархату у Полтаві прикрасили антиукраїнською символікою - фото 1

Один із храмів на полі Полтавської битви, який належить до Української Православної Церкви (Московського Патріархату), прикрасили двоголовим орлом і Петром Першим на коні, який знищує синьо-жовтий прапор. Деякі жителі Полтави звернулися до СБУ з вимогою перевірити храм на антиукраїнську діяльність.

Один із храмів на полі Полтавської битви, який належить до Української Православної Церкви (Московського Патріархату), прикрасили двоголовим орлом і Петром Першим на коні, який знищує синьо-жовтий прапор. Деякі жителі Полтави звернулися до СБУ з вимогою перевірити храм на антиукраїнську діяльність. Про це повідомляє ТСН.

Провокація_3.jpg

У Полтавській єпархії УПЦ (МП) пояснили, що в цьому немає нічого антиукраїнського. Священнослужителі наголошують, що храм – історична будівля. Його звели саме на честь Полтавської битви, в якій російська армія перемогла шведів, які мають схожий на український прапор.

Провокація.jpg

Зазначимо, тільки підійшовши впритул, можна розгледіти на мозаїці, що прапор під копитами шведський. Примітно, що і історичного в цій мозаїці може бути небагато.

«Чи використовувалися в цій битві такі кольори, я дуже сумніваюся. Справа в тому, що там були різні полки, в тому числі Швеції, були і німецькі полки... Кожен прапор мав свою символіку», – прокоментував ситуацію вчений Віктор Ревегук.

Провокація_2.jpg

У той же час у Київському Патріархаті скандальній мозаїці не здивувалися, адже, як стверджують там, агітація і пропаганда через релігійну діяльність – звичайна справа для Московської Церкви.