• Головна
  • Новини
  • Тристороння контактна група домовилася про повне припинення вогню на Донбасі на Великдень...

Тристороння контактна група домовилася про повне припинення вогню на Донбасі на Великдень

30.04.2016, 09:00
Тристороння контактна група домовилася про повне припинення вогню на Донбасі на Великдень - фото 1
Тристороння контактна група 29 квітня в Мінську ухвалила заяву, в якій підтримала рішучість усіх учасників сторін забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят.

2306_122509.jpgТристороння контактна група 29 квітня в Мінську ухвалила заяву, в якій підтримала рішучість усіх учасників сторін забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Про це повідомив спецпредставник ОБСЄ Мартін Зайдік, пише Інтерфакс.

«Тристороння контактна група і представники окремих районів Донецької і Луганської областей України вітають рішучість усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню з настанням Великодня і травневих свят, яке набуде чинності в суботу, 30 квітня 2016 року, о 00:00 год.», – йдеться в заяві.

Учасники контактної групи домовилися, що відповідні розпорядження про повне дотримання режиму припинення вогню будуть доведені до усіх відповідальних осіб на місцях. Також підтверджено, що будуть зроблені необхідні кроки з метою гарантування безпеки спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

«Тристороння контактна група відстежуватиме дотримання цього рішення і зробить необхідні кроки, включаючи проведення негайних взаємних консультацій у разі його недотримання», – зазначили автори заяви.

Учасники Тристоронньої контактної групи звернулися до Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, щоб та вказувала у своїх звітах відповідальних за конкретні порушення режиму припинення вогню, якщо такі випадки матимуть місце.

Мартін Зайдік, коментуючи заяву Тристоронньої контактної групи, висловив надію, що «цей режим набуде постійного характеру».