• Головна
  • Новини
  • “Жертва громадянської війни”: росіяни друкують книгу про «переслідування» УПЦ (МП)...

“Жертва громадянської війни”: росіяни друкують книгу про «переслідування» УПЦ (МП)

24.02.2016, 13:44
“Жертва громадянської війни”: росіяни друкують книгу про «переслідування» УПЦ (МП) - фото 1
В Росії виходить книжка про “переслідування” УПЦ (МП) під час військового конфлікту в Україні 2014-2015 років.

thumb_d.jpg-ff.jpgВ Росії виходить книжка про “переслідування” УПЦ (МП) під час військового конфлікту в Україні 2014-2015 років.

Автором твору під назвою “Жертва громадянської війни” є журналіст Владислав Мальцев, повідомляє Новинарня.

В анотації до видання, зокрема, сказано: “Під час Майдану канонічна Українська православна церква (УПЦ), яка є найбільшою конфесією країни, пов’язувала себе з усім українським суспільством і тому закликала обидві сторони конфлікту утриматися від ескалації насильства. Саме тому УПЦ й стала переслідувано”.

“Нова влада України розгорнула інформаційну кампанію, в якій УПЦ виставлялася як один із головних внутрішніх ворогів”, – переконує книжка Мальцева.

В анотації також наголошується, що “весною 2014 року українське суспільство виявилося охопленим масовою істерією, дуже схожою на полювання на відьом”. І почалася “вакханалія силових захоплень храпів УПЦ, що нагадувала переслідування гугенотів у католицькій Європі”.

“У книжці надано детальну узагальнену інформацію про захоплення церковних будівель УПЦ, підпалах храмів, обстрілах церков на Донбасі, нападах на священиків, тиску на УПЦ з боку органів влади й кампанії дифамації у ЗМІ”, – зазначають видавці.