Експерт пропонує не впускати в Україну єпископів УПЦ (МП)

04.02.2016, 10:38
Експерт пропонує не впускати в Україну єпископів УПЦ (МП) - фото 1
Відомий український релігієзнавець Юрій Чорноморець пропонує не впускати в Україну архиєреїв УПЦ (МП), які беруть участь в Соборі РПЦ у Москві – це дасть змогу православним українцям швидше створити єдину Помісну Церкву.

Arts_300.gif-7.gifВідомий український релігієзнавець Юрій Чорноморець пропонує не впускати в Україну архиєреїв УПЦ (МП), які беруть участь в Соборі РПЦ у Москві – це дасть змогу православним українцям швидше створити єдину Помісну Церкву.

Таку думку експерт виклав на своїй Фейсбук-сторінці.

«Якби у нас була держава, то зараз саме час зробити перший крок до єдності українського православ'я - простий і ефективний», - пише він.

«Зараз єпископи "УПЦ" беруть участь в Архієрейському Соборі РПЦ в столиці країни-агресора Москві. Потрібно просто всіх їх не пустити в Україну, автоматично позбавивши громадянства - оскільки вони там перебувають як єпископи РПЦ і оскільки це загальний орган Церкви з країни-агресора. І все», - пропонує релігієзнавець.

«Нехай там далі доводять, що вони українські патріоти, і що вся їх московська ідентичність нічого не означає, як і висвячення сепаратистів ... Хоч сто років нехай доводять», - зазначив Юрій Чорноморець.

Нагадаємо, у Москві 3 лютого завершив роботу Собор Російської Православної Церкви. На одному із засідань виступав Митрополит УПЦ (МП) Онуфрій (Березовський).

Як РІСУ повідомляла, три єпископа УПЦ (МП) цими днями отримали нагороди від Глави Російської Православної Церкви за «старанні труди на благо Церкви».

У зв'язку c 65-річчям від дня народження та 25-річчям архиєрейської хіротонії митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон (Шукало) нагороджений орденом святого благовірного князя Даниїла Московського I ступеня.

У зв'язку з 25-річчям архиєрейської хіротонії та 65-річчям від дня народження митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій (Генсицький) нагороджений орденом святого благовірного князя Даниїла Московського I ступеня.

У зв'язку з 75-річчям від дня народження митрополит Феодосійський і Керченський Платон (Удовенко) нагороджений орденом преподобного Серафима Саровського I ступеня.