• Головна
  • Новини
  • На Дніпропетровщині участь у виборах беруть 10 священнослужителів...

На Дніпропетровщині участь у виборах беруть 10 священнослужителів

23.10.2015, 13:10
На Дніпропетровщині участь у виборах беруть 10 священнослужителів - фото 1
Чотири священики УПЦ КП та п’ять УПЦ (МП), а також протестантський пастор балотуються до обласної, районних та міських рад міст обласного підпорядкування у Дніпропетровській області на місцевих виборах 2015 року.

exklusiv.gifП'ять священиків УПЦ КП та чотири УПЦ (МП), а також протестантський пастор балотуються до обласної, районних та міських рад міст обласного підпорядкування у Дніпропетровській області на місцевих виборах 2015 року.

По три священики представляють «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» і «Опозиційний блок», по одному — партії «Батьківщину», «Громадська сила», «Відродження» і «Солідарність».

Зокрема, до обласної ради на окрузі №31 свою кандидатуру від «УКРОП» висунув Марчук Микола Андрійович, священик УПЦ КП, настоятель храму Покрови Пресвятої Богородиці смт. Солоне.

До Дніпропетровської міської ради, в окрузі №53 від партії «Громадська сила» балотується настоятель Свято-Духівського храму УПЦ КП Малерик Ярослав Павлович.

До Жовтоводської міської ради, по виборчому окрузі №22 у списку «Батьківщини» балотується священнослужитель УПЦ КП Горохівський Олексій Васильович.

До Марганецької міської ради, в окрузі №2, на вибори йде член партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП», настоятель парафії УПЦ КП у місті Марганець, Редько Тимофій Олегович.

До Синельниківської міської ради, в окрузі №9 від Блоку Петра Порошенка «Солідраність» балотується настоятель храму преподобного Єфрема Сиріна УПЦ КП Коваль Сергій Вікторович.

До Тернівської міської ради, по окрузі №1, йде на вибори член Партії «Відродження», пастор релігійної громади "Нове Покоління" в м. Тернівка, Любежанін Сергій Олександрович.

Немає священиків серед кандидатів у депутати до Вільногірської, Криворізької, Нікопольської, Новомосковської, Орджонікідзевської, Павлоградської та Першотравенської міських рад.

Слід зауважити, що до Дніпродзержинської міської ради по виборчому округу №31 балотується член партії «Опозиційний блок», секретар Дніпродзержинської єпархії УПЦ (МП) Тарасов Олександр Володимирович.

Також серед 22 районних рад, лише на двох зареєстровано кандидатів-священиків, котрі виявили бажання взяти участь у цьогорічних виборах.

До Криничанської районної ради, в окрузі №3 від УКРОПу балотується священик УПЦ (МП) Савко Віталій Іванович.

Ще двоє представників духовенства йдуть на вибори до Петриківської районної ради, а саме по виборчому окрузі №16 балотується настоятель Свято-Духівського храму УПЦ (МП) в с. Хутірське, Мітлицький Анатолій Павлович, а в окрузі №12 — Сахань Дмитро Володимирович, настоятель храму Усікновення глави Іоанна Предтечі УПЦ (МП) в с. Іванівка. Обоє кандидатів – представляють «Опозиційний блок».

Інформацію для РІСУ підготував Юрій Дрьомов.