• Головна
  • Новини
  • В окупованому Шахтарську обіцяють припинити діяльність баптистів та інших «сектантів»...

В окупованому Шахтарську обіцяють припинити діяльність баптистів та інших «сектантів»

30.09.2015, 11:45
В окупованому Шахтарську обіцяють припинити діяльність баптистів та інших «сектантів» - фото 1
Протестний мітинг біля однієї з баптистських церков Шахтарська 29 вересня зібрав більше двох сотень жителів. Люди об'єдналися в соціальних мережах і вийшли на вулиці міста, щоб висловити протест роботі подібних організацій в «ДНР», повідомляє сепаратистський сайт ДАН.

DSC_0-kkk.jpgПротестний мітинг біля однієї з баптистських церков Шахтарська 29 вересня зібрав більше двох сотень жителів. Люди об'єдналися в соціальних мережах і вийшли на вулиці міста, щоб висловити протест роботі подібних організацій в «ДНР», повідомляє сепаратистський сайт ДАН.

Мітинг розпочався біля місцевого палацу культури, звідки учасники акції з транспарантами «Ні секті» і «ДНР - територія без сект» пройшли до самої церкви. Там представників баптистської організації не виявилося, більше того, за словами очевидців, напередодні з будівлі були зняті всі камери відеоспостереження і таблички з написами.

«Вони бояться відповіді перед народом - вони не вийшли, закрили двері та вікна. Люди скаржаться, що до них пристають на вулиці з розмовами про те, що православ'я - не їхня релігія, а справжню і праведну релігію представляють тільки баптисти», - зазначив один з ініціаторів мітингу Олександр Смирнов.

Маніфестанти чекали появи керівників релігійної організації більше години, але ніхто так і не з'явився. Учасники акції залишили їм свої плакати на вікнах і стінах установи.

«Цей заклад повністю забезпечує Америка і Західна Україна. Я проти такого. Вони проводять проукраїнську пропаганду», - висловила свою точку зору мешканка Шахтарська Віра Перекупка.

«Це нікому не треба - просто ще один спосіб витрусити з людей гроші і забрати майно! Нам таке сусідство зовсім не подобається - хто хоче завжди може поставити свічку в церкві», - сказала Дарина Новгородська, що живе по сусідству з місцем збору баптистів.

Через деякий час, на мітингу з'явилися представники так званого МВС Республіки. Незважаючи на те, що збори було стихійним, правоохоронці не стали вимагати від протестуючих розійтися, а просто простежили за порядком.

«Оскільки люди зібралися спонтанно, ми за фактом зобов'язані забезпечувати охорону порядку на місці проведення мітингу, щоб з громадянами ніяких надзвичайних ситуацій і провокацій не сталося», - повідомив старший дільничний Шахтарського міськвідділу поліції Юрій Кучерявенко.

Ініціатори протесту між тим в бесіді з кор. пообіцяли проводити такі акції доти, поки подібні баптистській церкві організації не припинять свою діяльність в Республіці.