УПЦ (МП) зводить храм для російських морських піхотинців

24.07.2015, 11:00
У севастопольському підрозділі морської піхоти Чорноморського флоту Росії УПЦ (МП) зводить храм на честь святого благовірного князя Олександра Невського. Чин закладки храму звершив протоєрей Сергій Халюта, благочинний Севастопольського округу.

У севастопольському підрозділі морської піхоти Чорноморського флоту Росії УПЦ (МП) зводить храм на честь святого благовірного князя Олександра Невського. Чин закладки храму звершив протоєрей Сергій Халюта, благочинний Севастопольського округу. Йому співслужив протоєрей Олександр Бондаренко, помічник командувача ЧФ із роботи з військовослужбовцями, духовенство храмів міста.

Як повідомляє сайт Сімферопольської та Кримської єпархії УПЦ (МП), ідею створення церкви на території частини підтримав ще колишній командувач Чорноморським флотом Володимир Корольов. Однак коштів на її зведення не було: у бюджеті флоту не передбачені такі витрати. Не так давно знайшовся спонсор, який побажав залишитися невідомим, який виділив гроші на зведення храму та обладнання його всім необхідним для богослужіння. Офіційний дозвіл на будівництво храму св. Олександра Невського дав і командувач Чорноморським флотом Олександр Вітко.

Храм буде дерев’яний: колоди для нього доставлені з Великого Устюга. Його зведення планується закінчити до 28 липня, Дня пам'яті святого рівноапостольного великого князя Володимира. Перше богослужіння там планують відправити 12 вересня, в день перенесення мощей святого князя Олександра Невського (1724).