• Головна
  • Новини
  • Я попросив Папу стати голосом українського народу на зустрічі з Путіним, - Глава УГКЦ у листі понтифіку...

Я попросив Папу стати голосом українського народу на зустрічі з Путіним, - Глава УГКЦ у листі понтифіку

10.06.2015, 11:07
Я попросив Папу стати голосом українського народу на зустрічі з Путіним, - Глава УГКЦ у листі понтифіку - фото 1

Патріарх Української Греко-Католицької Церкви Святослав (Шевчук) написав листа Папі Франциску напередодні його зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним. Очільник УГКЦ зазначив, що Церква і українці із великим зацікавленням слідкуватимуть за цією зустріччю і молитимуться за Папу.

u_t.gif-5.gifПатріарх Української Греко-Католицької Церкви Святослав (Шевчук) написав листа Папі Франциску напередодні його зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним. Очільник УГКЦ зазначив, що Церква і українці із великим зацікавленням слідкуватимуть за цією зустріччю і молитимуться за Папу.

Про це повідомляє польське видання w Polityce.pl.

"Я стверджую, що наразі ніхто, жодна дипломатія, жодна система міжнародної безпеки і ніхто із великих світу цього не можуть зупинити війну в Україні. У листі я попросив Святішого Отця, щоби він був голосом українського народу своїх дітей, вірних католиків України, які страждають. Щоби Папа, як батько боронив своїх дітей", - заявив Патріарх.

Глава УГКЦ вбачає велику схожіть між зустріччю Папи Франциска з Путіним і візитом колишнього президента СРСР Михаїла Горбачова і св. Івана Павла ІІ у 1989 році, після якої УГКЦ вийшла з підпілля і розпочала свою нормальну діяльність.

Від цієї зустрічі може багато залежати, вважає він.

«Віримо, що Святіший Отець як вікарій Ісуса Христа на Землі зможе вчинити те, що до цього моменту не міг зробити ніхто із великих світу цього. Ми віримо, що Папа заступиться за нас», - заявив Блаженніший Святослав.

Першоєрах підкреслив, що Папа Франциск і ватиканська дипломатія добре орієнтуються у тому, що відбувається в Україні. Він пригадав, що недавно українські єпископи здійснили візит ad limina і могли особисто розповісти понтифіку про «болі, кров, сльози, якими спливає українська земля».

«Папа Франциск сказав тоді: «Я є завжди до ваших послуг». Думаю, що ця зустріч покаже позицію Папи щодо України і може посприяти тому, що на нашій землі врешті запанує мир», - наголосив Патріарх.

Свого листа до Папи Франциска Глава УГКЦ написав і вислав 9 червня з Ясної Гори, де він перебував на запрошення отців-паулінів.