• Головна
  • Новини
  • Митрополит Почаївський каже, що сепаратистську книгу, яку він благословляв, в Лавру підкинули...

Митрополит Почаївський каже, що сепаратистську книгу, яку він благословляв, в Лавру підкинули

30.03.2015, 11:30
Митрополит Почаївський каже, що сепаратистську книгу, яку він благословляв, в Лавру підкинули - фото 1
У Почаївській Свято-Успенскій Лаврі УПЦ (МП) у крамничках, де продають духовну літературу, можна придбати і кілька книжок, які явно пропагують ідеї сепаратизму.

Володимир (Мороз)

У Почаївській Свято-Успенскій Лаврі УПЦ (МП) у крамничках, де продають духовну літературу, можна придбати і кілька книжок, які явно пропагують ідеї сепаратизму.

Зокрема, “Розкольницькі рухи в українському православ’ї у ХХ-ХХІ століттях”, де вказаний сайт www.novorossia.org, а книга видана, між іншим, з благословення митрополита Почаївського і не де інде, а в Почаєві.

Як повідомляє сайт УкрИнфо, журналісти програми «Гроші» дізналися в Митрополита Почаївского Володимира, як антиукраїнське чтиво йде в друк за його особистого благословення?

«Всяке воно є, може хто і підкинув нам таку книжку. Вот реалізовується, Я даже і не знаю, – каже настоятель лаври Володимир. – Щоб сказати, що ми ціленаправлено переслідуємо якісь цілі, антидержавні, ми цього не робимо. Ну що Новоросія? Новоросія коли появилася? Хто винуватий у цьому? Ми винуваті? Ті, хто це зробили, нехай стануть перед народом на коліна і попросять прощення. Ті стільки біди наробили».

На запитання журналіста, кого Митрополит ввважє винним в ситуації, він відповів: «Напевно наші керівники. Вони довели до цього. А хто довели? Церква довела до цього?»

Світлина зі сайту Радіо Свобода