• Головна
  • Новини
  • Кримська єпархія УПЦ (МП) відправила для так званої «Новоросії» черговий «гуманітарний вантаж»...

Кримська єпархія УПЦ (МП) відправила для так званої «Новоросії» черговий «гуманітарний вантаж»

03.03.2015, 11:07
Кримська єпархія УПЦ (МП) відправила для так званої «Новоросії» черговий  «гуманітарний вантаж» - фото 1
"Влада" Сімферополя, Судака, Феодосії та Армянська спільно з представниками Сімферопольської і Кримської єпархії УПЦ МП зібрали та відправили на Донбас чергову партію гуманітарної допомоги.

"Влада" Сімферополя, Судака, Феодосії та Армянська спільно з представниками Сімферопольської і Кримської єпархії УПЦ МП зібрали та відправили на Донбас чергову партію гуманітарної допомоги. Про це 2 березня повідомила кримська преса з посиланням на прес-службу адміністрації Сімферополя.

Вантаж на Донбас

За словами "радника голови" Сімферопольської "адміністрації" Василя Курзяби, котрий супроводжував "гуманітарний конвой", у складі вантажу - продукти, дитяче харчування, медикаменти і теплий одяг, призначений "для мешканців братніх Донецької та Луганської народних республік". Пунктом призначення вказується Дебальцеве, яке нещодавно залишила українська армія.

У складі "гуманітарного конвою" – кілька мікроавтобусів і позашляховиків. Транспортування вантажу забезпечують волонтери, священики та парафіяни Сімферопольської і Кримської єпархії УПЦ (МП).

До цього кримське духівництво УПЦ (МП) відправило більш ніж 50 тон "гуманітарної допомоги" на українські території, окуповані сепаратистами.

Як вже повідомляла РІСУ, українські військові відзначають, що гуманітарна допомога, спрямована на окуповані території Донбасу, до мирних жителів не доходить. Оскільки всі поставки туди контролюються терористами, які розпоряджаються пожертвами на свій розсуд. Прикладом служить гуманітарна допомога, що доставляються на Донбас з Росії.

«Вона видається виключно бойовикам керівного складу цієї терористичної організації («ДНР». - Ред.). Навіть не всі рядові терористи її отримують. Причому якщо м'ясні консерви та крупи мають майже вичерпаний термін придатності, то дитяче харчування, дитячі засоби гігієни та побутова хімія видаються протермінованими», – зазначає спікер Інформаційно-аналітичного штабу РНБОУ Андрій Лисенко.

Допомога мирним жителям окупованих регіонів Донбасу, - це, по суті, допомога терористам, зазначають українські військовослужбовці. Саме тому волонтери та громадські в Україні організовують збір пожертвувань тільки для жителів звільнених регіонів, що перебувають під контролем України.