• Головна
  • Новини
  • Московський Патріархат несе вину за кров на Донбасі, - Патріарх УПЦ КП...

Московський Патріархат несе вину за кров на Донбасі, - Патріарх УПЦ КП

17.02.2015, 10:54
Московський Патріархат несе вину за кров на Донбасі, - Патріарх УПЦ КП - фото 1
Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет наголошує, що вина за кровопролиття на сході України лежить на Українській Православній Церкві (Московського Патріархату).

1465138.jpgПатріарх Київський і всієї Руси-України Філарет наголошує, що вина за кровопролиття на сході України лежить на Українській Православній Церкві (Московського Патріархату).

Таку думку першоєрарх висловив в інтерв'ю для американської програми "Free Voice", повідомляє Обозреватель.

"Чому Москва підпорядкувала собі частину української Церкви? Для того, щоб через цю Церкву впливати на українське суспільство. Вплив Московського Патріархату на Донбасі та в Криму - дуже великий. Це вина Московського Патріархату, що там проливається кров. Священики там воюють зі зброєю і захищають сепаратистів, терористів", - заявив Патріарх Філарет.

За його словами, зараз відбувається відтік віруючих з залежної від Кремля Церкви Московського Патріархату.

"Я не хочу говорити про все духовенство, про весь єпископат Московського Патріархату, оскільки там є і патріоти, але в цілому українська Церква Московського Патріархату не засудила агресора - Росію. Чому весь світ засуджує, а українська Церква Московського Патріархату не засуджує, не говорить правду? Тому що залежна від Москви. Народ бачить, яка Церква українська, а яка - не українська. Тому зараз відбувається перехід з Московського Патріархату в Київський. Ми це бачимо по кількості віруючих у храмах того ж Києва", - зазначив Патріарх УПЦ КП.