• Головна
  • Новини
  • Пастор з Донецька склав список захоплених терористами церков – спеціально для шанувальників Путіна...

Пастор з Донецька склав список захоплених терористами церков – спеціально для шанувальників Путіна

02.01.2015, 12:42
Пастор з Донецька склав список захоплених терористами церков – спеціально для шанувальників Путіна - фото 1
Для українських шанувальників Путіна та прихильників так званої ДНР протестантський пастор Сергій Косяк склав перелік об’єктів, які терористи знищили чи захопили у громад євангельських християн упродовж 2014 року. Цей список пастор розмістив на своїй Фейсбук-сторінці.

АFР2.gif-e.gifДля українських шанувальників Путіна та прихильників так званої ДНР протестантський пастор Сергій Косяк склав перелік об’єктів, які терористи знищили чи захопили у громад євангельських християн упродовж 2014 року. Цей список пастор розмістив на своїй Фейсбук-сторінці.

«Знаю деяких «віруючих», які підтримують ДНР і свято вірять у «рятівника Путіна», - пиша Сергій Косяк. - Раніше я чітко відстежував терор проти євангельських церков з боку ДНР, потім їх стало стільки, що вже перестав відстежувати, але вирішив по пам'яті відновити деякі події, може, є деякі неточності, що не змінює суті всієї картини. І так всім «віруючим християнам» любителям Путіна, і просто для інформації, який дух у прихильників ДНР і їх шанувальників.

Список відібраних будівель і розігнаних зібрань:

1. Травень:

а) м. Горловка - «Церква Христа», відібрали церковну будівля - колишній дитячий садок. Винесли все майно, забрали оргтехніку. Будівля слугує штабом ДНР.

б) м. Сніжне. Церква «Місто Віри». Розігнали служіння, будівлю опечатали.

в) г. Донецк. Реабілітаційний .центр «Вечірнє світло». Забрали в полон 29 осіб, частину людей побили. Будівлю опечатали і забрали мікроавтобус.

2. Червень:

а) м. Торез Церква «Слово Життя». Бойовики з шевронами «Козацька гвардія» розігнали служіння, опечатали будівлю. Пообіцяли всіх розстріляти, якщо зберуться ще раз.

б). г. Донецк. Реабілітаційний центр «Скала порятунку». Відібрали будівлю, де розквартирували своїх найманців і зробили з неї казарму.

в) 15 червня озброєні бойовики розгромили приміщення офісу євангельської Церкви «Нове покоління» в місті Горлівка Донецької області. З офісу винесли комп'ютери та іншу оргтехніку, а також статутні документи благодійних фондів Церкви.

16 червня озброєні представники самопроголошеної «ДНР» захопили будівлю Церкви «Слово життя» міста Горлівка.

г) Донецьк. Донецький Християнський Університет. Бойовики захопили повністю весь комплекс, зараз у ньому розформовано кілька сот бойовиків.

д) озброєні бойовики захопили храм протестантської Церкви «Слово життя» міста Шахтарська Донецької області.

У полон бойовики взяли пастора Церкви Миколу Калініченка, якого пізніше відпустили, відібравши у нього автомобіль. «Також терористи оголосили пастору, що, якщо він буде продовжувати займатися релігійною діяльністю, то його розстріляють». Пізніше ЗМІ повідомили, що будівля Церкви «Слово життя» в Шахтарську використовується терористами «ДНР» для утримання чоловіків у віці від 20 до 40 років з метою їх примусового залучення до лав бойовиків.

е) 26 червня бойовики увірвалися в приміщення євангельської «Церкви Переможців» міста Дружківка Донецької області та відвезли у свій штаб пастора Павла Леська з дружиною. «Озброєні бойовики, забрали гроші, документи з сейфа, офісний комп'ютер і разом з пастором і його дружиною відвезли в штаб бойовиків, що базується в будівлі неподалік від Дружківської міської ради», - повідомив церковнослужитель.

Пастора і дружину утримували в полоні у різних камерах, звинувачуючи у співпраці з американцями і у допомозі переселенцям Донбасу, яку надавала їх Церква. Після майже тижня полону служителів Церкви звільнили.

3. Серпень:

а) Донецьк. «Центр Слово Життя». Розігнали служіння і забрали весь церковний комплекс.

б) смт. Оленівка. Розігнали служіння, забрали будівлю церкви і будинок пастора церкви.

в) м. Горлівка. «Церква Адвентистів сьомого дня». Заарештували пастора церкви, служіння розігнали.

4. Вереснь:

а) Донецьк. «Церква Христа Спасителя». Забрали будівлю церкви та автомобіль служителя. Служіння розігнали і заборонили збиратися.

б) м. Ровеньки. Церква «Слово життя». Забрали будівлю, служіння розігнали.

І до всього того, десятки заарештованих, закатованих служителів і пасторів церков.

«Вічна пам'ять убитим бойовиками братам зі Слов'янська, Луганська та Маріуполя. Ганьба всім, хто молиться на Путіна і підтримуючих сатанинську ідею «Новоросії».