• Головна
  • Новини
  • Глава УПЦ КП закликав УПЦ (МП) визначитися чи вона з Україною...

Глава УПЦ КП закликав УПЦ (МП) визначитися чи вона з Україною

01.12.2014, 09:22
Глава УПЦ КП  закликав УПЦ (МП) визначитися чи вона з Україною - фото 1
Глава Української Православної Церкви Київського Патріархату Патріарх Філарет закликав священиків Московського Патріархату визначитися, кому служити - українському чи російському народу.

заклик.jpgГлава Української Православної Церкви Київського Патріархату Патріарх Філарет закликав священиків Московського Патріархату визначитися, кому служити - українському чи російському народу.

Про це Філарет заявив під час спільної молитви за Україну на Михайлівській площі, передає 5 канал. 

За словами  Патріарха, українські Православні Церкви готові об'єднатися в одна помісну, однак Росія не дає дозволу Московській Патріархії відділятися.  

"Православній Церкві треба об'єднатися. Але ви бачите, що Московський Патріархат не дуже хоче об'єднуватися тому, що йому Москва не дозволяє. Але обставини життя складаються так, що вони повинні відповісти на одне питання: з ким ви? З українським народом, чи з російським народом? Кому ви служите?", – зазначив Патріарх.

При цьому він додав: "Ми все рівно створимо в Україні єдину помісну Православну Церкву. І коли у нас буде єдина православна Церква, ніякі вороги нам не страшні".