• Головна
  • Новини
  • У Харкові замість знесеного пам'ятника Леніну встановили хрест...

У Харкові замість знесеного пам'ятника Леніну встановили хрест

06.10.2014, 11:26
У Харкові замість знесеного пам'ятника Леніну встановили хрест - фото 1
Замість знесеного пам'ятника Леніну на площі Свободи в Харкові на постаменті встановлено чотириметровий хрест. Важить споруда понад 100 кілограмів.

Харків.jpgЗамість знесеного пам'ятника Леніну на площі Свободи в Харкові на постаменті встановлено чотириметровий хрест. Важить споруда понад 100 кілограмів.

За інформацією представника організації "Громадська варта Харкова" Валентина Бистриченко християнський символ був встановлений в суботу на світанку.

"Сьогодні свято віддання Хрестовоздвиження. Там був ідол, ми розуміли, що це місце має бути освячене, повинна бути якась духовна оборона, захист. Один з найбільш простих символів свободи - це хрест. І на ідолів ставили хрести, і на Леніна встановили хрест", - сказав він.

Нагадаємо, 28 вересня після багатотисячного мітингу за єдність України знесли з постаменту пам'ятник Леніну. Після Харкова ще один пам'ятник Леніну знесли в Харківській області.

Правоохоронці за даним інцидентом спочатку відкрили, але пізніше закрили кримінальну справу. Приводом для закриття справу послужило розпорядження голови Харківської обласної адміністрації Ігоря Балути. Про це повідомляє ZN.UA.