• Головна
  • Новини
  • Окупанти поки не чіпають католиків, думають що з ними робити, - єпископ РКЦ про ситуацію в Криму...

Окупанти поки не чіпають католиків, думають що з ними робити, - єпископ РКЦ про ситуацію в Криму

08.08.2014, 14:51
Окупанти поки не чіпають католиків, думають що з ними робити, - єпископ РКЦ про ситуацію в Криму - фото 1
Ординарій Одесько-Сімферопольської дієцезії Римо-Католицької Церкви єпископ Броніслав Бернацький розповів про стан справ у своїй дієцезії, зокрема в анексованому Росією Криму, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Сatholic-media.org.

1407488989_0-(1)-d.jpgОрдинарій Одесько-Сімферопольської дієцезії Римо-Католицької Церкви єпископ Броніслав Бернацький розповів про стан справ у своїй дієцезії, зокрема в анексованому Росією Криму, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Сatholic-media.org.

"Вже є католики з нашої єпархії, які повернулися з фронту, - розповів єпископ. - Відчувають себе добре. Настрої в Одесі різні. У Криму ситуація спокійна. Окупанти не чіпають католиків, поки думають що з ними робити ", - сказав він.

З позитивних новин єпископ відзначив те, що єпископ-помічник дієцезії Яцек Піль "вже може виїжджати з півострова у справах". Правда, "можуть не пустити назад, але поки не забороняють".

Раніше неодноразово повідомлялося про переслідування окупаційною владою різних релігійних громад півострова, зокрема, мусульман, римо- і греко-католиків, юдеїв, УПЦ Київського Патріархату та інш.