• Головна
  • Новини
  • Патрірах Кирил отримав від Путіна завдання переконати світ, що Росія не агресор...

Патрірах Кирил отримав від Путіна завдання переконати світ, що Росія не агресор

19.07.2014, 22:22
Патрірах Кирил отримав від Путіна завдання переконати світ, що Росія не агресор - фото 1
Патріарх Московський і всієї Русі Кирил вже закликав світову спільноту не сприймати Росію як агресора.

москва.jpg18 липня, на церковно-державних урочистостях в Сергієвому Посаді (поруч з Москвою), присвячених 700-річчю Сергія Радонезького, Президент Росії Володимир Путін заявив, що має намір просити Патріарха Кирила підключитися до процесу врегулювання ситуації в Україні. Цього ж дня Глава РПЦ закликав світову спільноту не сприймати Росію як агресора. Тим часом у Києві проходить виставка доказів причетності Росії до підтримки збройних сепаратистів в Україні, повідомляє "Релігія в Україні".

"Я думаю, що всі ми повинні до цього прагнути, Патріарха буду просити зробити свій посильний внесок у це умиротворення", - цитує "Інтерфакс" Володимира Путіна на зустрічі в Троїце-Сергієвій лаврі з Патріархом Кирилом і представниками Помісних Православних Церков.

У свою чергу, Патріарх Московський і всієї Русі Кирил закликав світову спільноту не сприймати Росію як агресора.

"Дай Бог, щоб Росію сьогодні зрозуміли ті, хто ще її не розуміє. Дай Бог, щоб усі зрозуміли, що від Росії не виходить ні військової небезпеки, ні яких інших небезпек для людей." Єднанням і любов'ю спасемося "- ми звертаємо цей заклик преподобного Сергія до всього Руського свіиу і не тільки, до всього роду людського. І дай Бог, щоб Вітчизна наша залишалася здатною здійснювати цей заповіт великого святого землі російської", - сказав Глава РПЦ на концерті в Сергієвому Посаді.

Як підкреслив Кирил, історична Русь - "це найголовніше, що ми повинні зберегти і передати наступним поколінням". "І у всьому цьому ми повинні бути однодумні і стояти на сторожі нашої єдності - і духовної єдності, і людської. Там, де закінчується різнодумство, там любов", - заявив він.

Патріарх висловив упевненість в тому, що "милістю Божою подолаємо всі міжусобні брані і всяке непорозуміння на просторах історичної Русі". Він також подякував присутньому на концерті Володимиру Путіну за те, що він відображає "консенсус, який сьогодні присутній в нашому суспільстві".

"Дуже важливо, щоб керівник країни вмів формулювати ті загальні думки, ідеї, які і об'єднують людей", - сказав Патріарх Кирил.

Як повідомляє «Релігія в Україні», примітно, що в ці ж дні в Києві на території Меморіального комплексу "Національний музей історіі Великої Вітчизняної війни" проходить виставка доказів причетності Росії до підтримки озброєних сепаратистів в Україні. Тут представлені трофеї, вилучені у бойовиків - озброєння і техніка радянського і російського виробництва, яка в Україні не випускається і знаходиться на озброєнні тільки російської армії. СБУ, Міністерство оборони і МВС України представили виставку дипломатам, акредитованим в Україні. Як передає кореспондент УНІАН, посла РФ Михаїла Зурабова серед присутніх не було.

"Я б кожного європейського політика, який мямляє про«мирний діалг» за участю Росії, водив би за руку на цю виставку і тикав носом в кожен експонат. Щоб розуміли, що це - війна. Війна Росії проти України. І ніяк інакше ... символічно, що виставка відкрилася в музеї ВВВ. Перемогли в тій війні, переможемо і в цій. Фашизм завжди приречений на поразку ", - прокоментував подію Дмитро Тимчук, український військовий експерт.