Терористи погрожують всіх «філаретівців» поставити до стінки

03.06.2014, 11:40
Терористи погрожують всіх «філаретівців» поставити до стінки - фото 1

Київський Патріархат на Луганщині та Донеччині перебуває на межі виживання. Озброєні терористи полюють на священнослужителів та вірян УПЦ КП, аби їх убити або побити. Про це розповів митрополит Хмельницький УПЦ КП Антоній (Махота), посилаючись на слова єпископа Луганського УПЦ КП Афанасія (Яворського).

2014.05_3b_d.jpgКиївський Патріархат на Луганщині та Донеччині перебуває межі виживання. Озброєні терористи полюють на священнослужителів та вірян УПЦ КП, аби їх убити або побити. Про це розповів митрополит Хмельницький УПЦ КП Антоній (Махота), посилаючись на слова єпископа Луганського УПЦ КП Афанасія (Яворського).

«Народ православний! Довго думав чи звертатись до вас по допомогу, однак вирішив віддати це на ваш розсуд. Приводжу внизу слова мого співбрата Владики Афанасія з Луганська», - пише на своїй Фейсбук-сторінці митрополит Антоній (Махота).

«На сьогоднішній день я і владика Сергій Донецький в дуже нелегкому стані. Після того, як до мене в "гості" завітали біля 10-ти автоматників, (благо ні мене, ні священиків на території управління не було) і погрожували на всю вулицю, що ми єтіх сатаністов, филарєтовцев всех к стенке і в расход, я вивіз усю документацію з управління та й сам скриваюся по людях з виключеним телефоном і вийнятою батареєю з телефону....», - зазначив він.

«Така ж ситуація і в Донецьку у Вл. Сергія. Усі проукраїнські патріоти з Луганська повтікали, а хто не встиг, тих до напівсмерті побили, магазини потрощили, офіси в такому ж плачевному і потрощеному стані. Хто міг утекти, той втік. Інші заховалися хто де. Не знаю скільки я ще протягну, але області я не покину», - цитує слова єпископа Луганського УПЦ КП Афанасія (Яворського) владика Антоній.

«Але прошу, якщо є сила і змога боротись з сепаратистами – боріться, бо вони тут вже разпоясалися і саме під їхнім проводом бандити з автоматами ходять і шукають духовенство та мирян, щоб побити, принизити та вбити», - наголошує єпископ.